maanantai 9. heinäkuuta 2012

VIERASVENESATAMAA PUKKAA KOUVOLAN KUUSAANLAMMELLE?

VENEMATKAILIJA TUO  AINA TUKUN RAHAA TULLESSAAN














Todella loistava suunnitelma, todellinen ihmemahtihanke ja hyvää uusinnovointia, jota Kymijoelle Kouvolaan kaivataan.Tämä luetaan varmaan taas Kouvolassa kurttuotsapiireissä mätäkuun juttuksi! Kansalaiset huoli pois kokonaan!


Ja mätäkuunjutte se totta vie olisikin, jos ei siinä olisi mukana nokkamiehinä  Kouvolan uskottava valtakaksikko kaupunginjohtaja Lauri Lamminmäki ja kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Valto Koski. Kysellään varmaan  taas huulipyöreänä voiko Voikkasta kukaan päästä veneellä läpi Kuusanlammelle ja Kimolan kanavasulkukin on edelleen aika suuri shamppiniapullonkaula! 


Venehissi on avainsana Voikkaan voimalaitoksen kohdalla uskokaa pois!Kyllä se kuulemma vaan aika pienellä rahalla onnistuu, näin asiantuntijat kanavan kannatusyhdistyksessä ja Pöyry Finland Oy;ssä ovat sen laskelimissaan aprikoineet? Uskottava se lienee on kun kläppitaululla asia esitetään vakuutavasti meille kaikkein tyhmimmillekin muutamalla tussin kolmiomaisella piirrolla?


Ei ole mikään ihme ettei tällekään herrojen hankeelle uskalleta täällä lämmetä! Kouvolassa on erityisen nurja, suorastaan pelokas asenne kaikkea uutta yritteliäisyyttä ja kaupungin uutta elinkeinollista toimeliaisuutta kohtaan. Toki varautumiseen ja taloudelliseen varovaisuuteen on aihettakin, mutta vaarana on nähdä enää kasvavaa metsää puilta?


 No loistava poikkeus on tietystimeidän kaikkien yhteinen marketalue, joka kukoistaa ja voimistuu koko ajan. Se on kaupungin päättäjien kaavoituksellinen lempilapsi ja sinne onnistuu kaikki mikä ehdotetaan. Vaikka ehdotettaisiin 100 metrista Pover Tower Of Kouvolaa, Baapelin näkötornia Tommolaan niin onnistuu varmasti. 


Päätäjät kysyy vaan mihin arvon osuustoimintamiehet sen haluaa ystävälliseti sen huiken näköalaravintolansa sijoitaa. Koskapa ovat itse siitä hallinnossa päättämässä molemmin puolin pöytää vain ravattia vaihtaen ties miksi? (Valtuuton istuntoon ehdotan tunnelman nostattamiseksi ja rehellisyyden nimessä Ympärisön ravattia tai huivia luottamushenkilövaltuutetuille?).  Tämä on Kouvolassa karvaasti koettu  ja keskustan kuihtuneissa pienyrittäjä piireissä saatu tuta.


Mennäkseni asian ytimeen:Kun tämä Lahti-Kouvola vesiväylähanke hanke tuli tapetille soitin kanavatoimikunnan puheenjohtajalle? Valto Koskelle ja kysyin häneltä pohjalaisella suoruudella mistä tässä Kimolan sulun kohdalla on kyse? Ja totta vieköön sehän on kaikesta huolimatta täysin realistinen hanke. 


Siihen on kaiketi saatavilla tukku EU;in kanava- ja vesiväyläkunnostusrahaakin, jos anomuskaavakeet osataan oikein pilkulleen täyttää! Toivottavasti hanke onnistuu ja vesiväylä Lahti-Kouvolan Kuusaanlammelle saadaan avatuksi vuoden 2015 jälkeen? Näen jo silmissäni sen kuhinan mitä se ydinkeskustaan ja marketalueelle merkitsee on varmma että rahavirrat ovat mittaamattomat.


Parhaimmillaan se toisi työtä ja toimeentuloa matkailuun siis vilkkaan vierasvenesataman melkein Kouvolan keskustaan Kuusaanlammelle. Se olisikin jotain aivan uskomatonta kuin mätäkuunjuttu vain mitä ihme Kouvolan velikullat ja minosamimmit kaikkea vastustavat punaniska remmit ja napakoiden mutu-porukat?


Nyt heti kaikki turha kademieli ökyvenelijöitä kohtaan pois Kouvola! Isot veneet merkitsee aina isoa rahaa kaupunkiin. Se suloinen kassan ininä on koettu kaikkialla maailman satamissa ihan suht pienissäkin. Miksei myös täällä koti Kouvolan idyllisessä satamassa Kuusaanlammen rannalla? Jään odottamaan hanketta mielenkiinolla hankeen etenemistä...

Ado Sakari Ala-Krekola
Kouvola

Ei kommentteja: