perjantai 17. elokuuta 2012

KOUVOLAN MONIKULTTURIKESKUS SAAGA AVAA PIAN OVENSA


 Roda Hassan on ensimmäinen maahanmuuttaja Turun valtuuston puheenjohtajistoss

Kouvolaan on perusteilla eri tahojen yhteistyönä vapaaehtoispohjalle monikulttuurinen upea ja ajanmukainen toimintakeskus. Hienon työn tuloksena syntynyt The Mulicultcenter Saaga of Kouvola avaa ovensa 04.09.2012 ja sinne lienee kaikki kouvolaiset ja muut asiasta kiinnostuneet tervetulleita? Siitä tulee yhdistyspohjainen SAAGA-monikultuurikeskus so. monikulttuurinen työrukkanen jossa runsaati yritystilaa tarjota vuokralle ja ennemuuta kotoinen SHAVANNI Express ruokapaikka/kahvittelu/teehuone kansalaisten rennon leppeä tutustumispaikka kaikille mamau-asioita ymmärtäville ja etnisten ruokien herkkusuille ja työn  ystäville.
Sen tulisi toimia pääosin kannattavasti omillaan kustannukset  hyvin kattaen. Eikä kuulemma seurakunnalla ole vuodenvaihteen jälkeen eikä kaupungilla  ole nyt varoja siihen laittakaan.  Mikä sinäsän ei ole pelkästään huono asia. On asialle omistautuneiden tekemisen paikka ja   se on vapaaehtoisten vastuunotto  tulikoe näytönpaikka yhdistytoiminnassa ja se tulee onnistumaan loistavasti, siitä olen 100% varma.

Harkintaa tarvitaan annetaanko sille avusta ja tarkkaan punnintaan kannattako antaa apua. Sympatia jota kaupunki tarjoaa Saaga-keskukselle on paljon merkityksellisempää työn kannalta kuin kylmien löysien eurojen perusteeton syytäminen toimintaan. Jos työntekijöillä ei ole taattua aitoa palavaa intoa mamu-asialle. Se on sinänsä hyödytöntä seisovan rahan tuhlausta pelkkiin palkkamenoihin.. Työn täytyy lähtea maahanmuuttajien omista kulttuurisista ja uskonnollista tarpeista, ei kanettu vesi kaivossa pysy edes kunnan raanasta laskettuna.

Toivottavasti kaupunki kuitenkin suuntaa myöhemmin keskukseen maahanmuuttopalvelun toimintoja tukemaan mamaujen kokoutusta Kouvolaan ja suomalaiseen yheiskuntaan ylipäänsä ennen muuta mahdollisimman vitkaan suomen kielen auttavaan oppimiseen ja sitten työelämään.

Muslimien moskeija on uskovien rukoushuone se palvelee keskuksessa muslimi maahanmuutajien uskonnollisia tarpeita. Insallah!Toivottavasti myös Kouvolan seurakunnan ohella myös Autuaan Ursulan katollinen seurakunta ja Kouvolan Ortodoksinen seurakunta ja muut pienet kristilliset yhteisöt löytävät omille palvelupisteelle infotilansa keskuksesta.

Suhtautuminen on ollut kaupungin päätöskoneistossa aivan ällistyttävän myönteistä! Kiitos erityisen hyvän Kouvolan kaupungin maahanmuutto-ohjelman! Oma suomalainen kulttuurimme on arvokasta, vankan omaperäistä, ja olemme itsetietoinen vahva valistunut länsimainen sivistysmaa. Meitä ei uhkaa muu kuin arvoton täysin typerä vihanlietsonta turvattomia maahanmuuttajia kohtaan. Sen mustimpia vihanpidon hedelmiä saatiin kokea Norjassa Öton saarella taannoin yhteiskunnallisesti aktiivien demarinuorten kauheassa järjetömässä murhaamisessa!.

Me ollemme valmiit kohtaamaan minkä tahansa vieraan kulttuurin edustajat, uteliaan ystävälliseen yhdenvertaiseen ja reiluun humaaniin, sivistyneeseen tapaamme. Meidän ei tarvitse pelätä yhtään mitään heidän puoleltaan ja he haluavat elämältä samaa mitä mekin, työtä toimeentuloa ja hyväksyvää ymmärtävää rakkautta.

Persujen kylmän laskelmoiva täysin  tietämätön epäluuloinen vastakarva ei ole lannistanut maahanmuuttotyöhön innostuneita virkailijoita, vapaaehtoisia eikä maahanmuuttajia, ja vastuullisia arvokkaita kuntapäättäjiä vieläkin vähemmän. Tämä on hieno signaali valveutuneesta särmästä nyky-Kouvolassa ja olla viileän rauhallisesti koko leijona kaulaiseen Suomeen tulikuumien tai jääkylmien katseiden leimussa. Natsitmieliset persut eivät Kouvolan hallinnossa onneksi käytännössä sentään hillu!

Paikallinen populismipakanuus ei ymmärrä monikulttuurisuudesta enempää kuin mulli uudesta veräjästä; Valitettavasti PerSun Sisupastilli-pojilla on kade mieli tummien poikien ylivoimaiseta varustukseta ja vastustamattomasta vetovoimasta Kouvolan tyttöihin!. Tukevassa haaraasenossa seisovat entiset kapiaiset osoittavat kansalle ja erityiseti hennoille mummoille voimaaja valtaa ja ylenkatsetta pilottitakeissaan pellepuvun housuissa ja maihinousukengissä vittuuntunyt tuotemerkkinään yrmy ilme kasvoillaan koko Kouvolaa ja Isänmaa Suomea kohtaan.Valtuutettu Anssi Tähtisen raivo (täysi mykyys kokouksissa)  tässä tyttöasiassa maahanmuuttotoimikunnassa  ulkomaalaisia vastaan on ymmärrettävää mutta ei hyväksyttävää!

Toimintakeskuksesta muodostetaan iloinen kansojen keltainen sali ja energinen kohtaamispaikka, jossa maahanmuuttajat ja kantakaupungin asukkaat tapaavat toisiaan veljeydessä sekä voivat hyvillä mielin ja avoimesti toimia kaikkien kanssa yhdessä.

Voidaan perustellusti sanoa, että Kouvola on ottanut täysin tosissaan maahanmuuttoasiat. Niitä ei hoideta vain toisella kädellä kauhistellen, vaan ne on ymmärretty haasteeksi ja mahdollisuudeksi kaupungin tiellä kansoittumiseen modernin menestyväksi kansainväliseksi Euroopan ja Suomen kärkikaupungiksi ja  edelläkävijäksi Kymen maakunnassa.

Minun mielestäni meidän pitäisi ottaa Kouvolaan noin 20 000 ulkomaalaistaviidessä vuodessa ja kääntää muuttotappio reiluksi voitoksi Kouvolan alueella vaikka näin.Uusi kotoutuslaki antaa puitteet ja valtuutuksen ja velvoitteet kaupunkien maahanmuuttotyölle. Kouvolassa osataan tehdä oikein jäsenellysti ja maahanmuuttokoordinaattori Tuija Väyrysen Maahanmuutopalvelut toimii nyt mielestäni täysin moiteetta, jos koskaan siellä puutteita asiakysymyksissä
on ollutkaan?
Mikä parasta Kouvolassa nyt erietytty SAAGA-monikulttuurikeskus Cumulustalossa riittää vilskettä ja vapaaehtoista maahanmuuttotyötä halutaan ja osataan täällä tehdä suurella sydämellä.

Kiitos monikutturikeskuksen aukeamisesta kuuluu rakastettavalle ystävälleni Satu Kurrille ja Kansainvälinen Kohtaupaikka yhdistyksen aktiiveille uudelle toimeliaalle eläkeläispuheenjohtajalle. Ilman Satua kaikki ymmärrys lämpö ja rakkaus maahanmuuttaija kohtaa korvattaisiin kylmän laskelmoivalla politikoinnilla ja onneksi ei nyt asianlaita ole se vaan Monikulttuurikeskus SAAGAssa vallitsee neutraali humani syvään ymmärrykseen ja ihmisyyteen perustuva ajattelutapa. Ne järjestöt puolueet ja puolueitten etujärjestöt jotka nämä arvot jakaa voivat olla mielestäni hyvässä rakentavassa yhteistyössä Satu Kurrin kanssa. Vuokranantaja Tradeka saakoon ansaitun  kiitoksensa tilaisännöinistä !Tämä on vain minun oma käsitys asioista.

SAAGA-moderni ja toimelias monikulttuurikeskus tällähetkellä se on erityisen hyvissä käsissä ja työtä voidaan tehdä eriysellä innolla ja oikein menetelmin riittävän hyvin! Toivottavsti kaikki talousvaikeudet voitetaan ja Kouvolan Maahanmuuttopalvelut ja monikulttuurikeskus SAAGA voivat toimia toinen toistaan täydentäen saumattomassa sovussa. Projekteja tulee ja menee mutta virkaatehtäviä on jatkettava ja pesä puhdistettava jos on tarvis, niin se homma vaan toimii!

Ado Sakari Ala-Krekola (amuu)
SAD Senjor Art Director
Kasarminmäki;KOUVOLA


Ei kommentteja: