maanantai 6. elokuuta 2012

KOUVOLAN MOSKEIJA LUO JÄRJESTYSTÄ USKOVAISIIN


MYÖS MUSLIMINNAISET RUKOILEVAT VIIDESTI PÄIVÄSSÄ MEKKAAN PÄIN

















Kun luin uutisen Kouvolan uuden moskeijan osakseen saamasta täysin humaanista ja yksimielisen suvaitsevasta vastaanotosta. Olin iloinen asiasta ja  ihmettelin suurta kummallisen outoa myötäsukaa. Kunnes havaitsin erään tärkeän olenaisen  asiaan myönteiseti vaikuttavan seikan, kyse oli samassa talossa sijaitsevan liike-elämän suhtautumiseta tuleviin mamu-naapureihansa.

Kuka nyt tulevien asikkaiden uskonnollisia tapojaan rupea julkisesti kritisoimaan, sehän olisi todella moukkamaista touhua! Moskeijan tulo uuden uutukaisen monikulttuurikeskuksen yhteyteen on kuitankin täysin muslimien oma sisäinen asia. Se tukee hyvin Kouvolan tulevan monikulttuurikeskuksen jäntevää  ja sovintoa kaikkiin suuntiin ja kansakuntiin rakentavaan linjaa.

Kenekään uskonrauhaa ei saa tieten häiritä, eikä moskeijan perustamista Kouvolaan ole meidän supisuomalaisten mielipiteistä hiukaakaan riippuvainen. Se on muslimiyhteisön oma asia minne moskeijansa ja minareetin pystyttävät, jos kaavoittaja paikan sille kaupungista hyväksyy.
Suomalainen rahvas voi luonnolliseti pitää outona minareettia ja sieltä kuuluvaa havahduttavaa ja uskovaiset herättävää rukoukseen kutsuhuutoa. Moskeija on helpompi hyväksyä kaupunkiin.

Onneksi havahduin ruususen unestani lukiessani tämän lehden osallistu keskusteluun palstaan netistä!. Maailma on edelleen yksipuisen takapajuisen tietämätyymyyden tyysija ja norjalaisen massamurhaajan ajatuksenjuoksu eritysesti muselimeja kohtaa on langennut puhevaan luulotelun ja tarujen sumuiseen kylmän kosteaan maahan. Vihankylvö näyttää kasvaneen kaiken karvaisilla epätitoisilla formuloilla jo hyvällä oraalla! Mistä hommafoorumista se kylvökone on kotoisin ei lienee kennellekään asioinin hiukankin peruhtyneelle epäselvä.

Tässä yhtydessa en haluaisi puhua perussuomalaisesta puolueesta mitään, sillä Sisu-ryhmän vaikuttava neljäsosa on kuitenkin vähemmistö koko puolueen jytkykannatuksesta. Sitä joka pisti herrat  yskimään, runollista Pauli Hanhijärven laulua mukaillen.

Kansanedustaja Juha Eerola katsoi paremmaksi erota Sisu-ryhmästä, sillä jos maahanmuutossa keskeisen hallintovaliokunnan puheenjohtajuus on sisusta kiinne ja veliveikkonen Halla-aho sen Juhalle testamenttasi lähibupissa niin olikin viisainta erota koko ääriveijareiden poppoosta. Selkärankaa näköjään Eerolalta tarvittaessa löytyi ponnarin alta kiitettäväsi,  se on varmaan havaittu vain röntgensäteillä. Paikka tosin meni täysin demokraatiseti toisin kuin pojat olivat keskenään päättäneet täysin asialliselle naiselle, joka olisi pitänyt valita siihen tehtävään heti ilma hapuilevan tuskastutavaa pösilöintiä!

Summa summarum puhun asiasta suvaitsevista körttijuuristani käsin  ja luterilaisilta kirkkoherroilta saapani opin perusteella. Perisuomalaisen en tule puskista, kuiten joku piskinapakka on luullut minun tulleen ja olevan kai yönmusta neekeri, joka meidän ylempirotuisten perusvalkoisten hetromiesten ja lihansyöjien sosiaaliturvaa hamuaa väärin perustein ikiomakseen?!. 


Meidän kaikkien suomalaisten pitää kunnioittaa kaikkien uskontojen ja uskomuksien oikeutta omaan uskon tai käsityksensä mukaiseen elämäänsä. Ja minun vajavaisen käsityksen mukaan se koskee muitakin kuin yhteiset juuret  omaavia Aabrahamin ja Iisakin ja Jaakopin Jumalaan uskovia, siis muitakin kuin muslimeja juutalaisia ja ainakin körtti kristittyjä.

Mielestäni Kouvolan muslimeilla on täysi oikeus oman moskeijaansa ja minun puolestani rakentakoot viereen vaikka ison minreetin kusuhuutoineen olen musiikkimies laulan karaokea, ei se minua häiritseisi mitenkään. Minreettia tarvitaisiin moikikellojen lisäksi kirkkoherra Gärdström kovaäänisellä Keskuskirkkoon pyytämään ihmisiä oman rukiisen sanamme kuuloon!


Päinvastoin uskon uuden moskeijan luovan hyvää järjestystä muslimien keskuuteen  ja avaavan ymmärrystä ja kanavan hedelmälliselle vuoropuhelulle eri uskonnollisten käsitysten välille. Ymmärrän kanslaisten epäluulon asiassa, mutta se on suurimmaksi osaksi täysin turhaa vierauden pelkoa. Meidän tulee elää sovussa kaikkien ihmisten ja uskontojen  kanssa.

Ado Sakari Ala-Krekola
Kasarminmäki

Ei kommentteja: