tiistai 4. syyskuuta 2012

ONKO PERUSSUOMALAISET KUNTAVAALEISSA JOKU IHMEEN UUSI VOIMA?

KUN VÄÄRYYS VALLAN SAA ON KAIKKI KEINOT KÄYTÖSSÄ







Kouvolan toinen  päälehti  Kouvolan Sanomat suitsuttaa pääkirjoituksessaan 4.9.2012   perussuomalaisen puolueen gallup menestystä ja sen tulevan suuren vaalivoiton tuomista kaikista suuremmoisista ja hyvistä vaikutuksista suomalaiseen yhteiskuntaan ja  Kouvolaan. Ennen muuta selvä toivomusaloite perusuomalaisille hienoon vaalitulokseen kuntavaaaleissa?


Lehti toteaa kuin puolueen emeriitus Eino Poutiainen tai puoluepukari; "Kyseessä ei ole enää ”jytky”, vaan jatkumo perussuomalaisten valtakunnallisissa vaaleissa saamalle kannatukselle." Oliskohan tää asia oikestaan tosielämässä siellä kunnan ja kaupungintaloilla noin auvoinen, epäilen todella rankasti.


Lehti jatkaa samaa ylistystä:"Perussuomalaiset ovat myös sisäisesti uusi voima. Puolue on kasvanut nopeasti ja kerännyt yhteen väkeä, jonka poliittinen ajatusmaailma sekä tausta yhteiskunnallisessa toiminnassa on monipuolinen ja kirjava. Suosio on tuomassa valtuustoihin yllättäviä ja kokemattomia poliitikkoja. Ehdokkaiden löytäminen ei ole perussuomalaisille ollut sen helpompaa kuin vanhoille puolueille." 


Miten vanhat  keskustan ja demarien kehäraakit  (jopaSKDL) voivat olla mikään "uusi voima" ainakaan Kouvolassa?  Voimaa voi olla se "kirjava joukko" mutta on kokonaan toinen asia on mihin se sen voimansa käyttää ylipäänsä koko Suomessa. Sanoisin menttelytapojen opetteluun ja miten sada nimensä valtuustosalissa puhumalla lehteen. Tai muilla keinoi lobbamalla vaikka toimittajakuntaa oiken suurella särmällä? Ennen muuta meneisyyden vankina katsomatta tulevaisuuteen.


Suo anteeksi artikkelipäätoimittaja, mutta näin kirjoittaa yleensä puolueen fanittaja. Ehdokkaiden löytäminen on helppoa silloin jos mitään kynnystä esim. Sisu-henkisiin ääriehdokkaille ei ole tai toisaalta valitaan pelkkiä johtajan nöyriä palvelijoita anstin varapuheenjohtajan 70-lukuisia mantroja hokevia papukaijoja! 


Kouvolan uusi IHMEEN edessä oleva valtuusto kaipaa nyt todella raskaansarjan moniosaajia ja yhteityökykyisiä arkielämän karuin kourin koulimia vahvoja ja uskaliaita päättäjiä.


Tutkiva juornalismi ja aito kriittisyys on ihan näennäistä ja se kuitataan yhdellä lauseella. "Seuraavien kunnanvaltuustojen toimikaudesta on tulossa perussuomalaisten poliittisen painoarvon koetus. Vanhoille koalitioille räksyttäminen ja kyläpolitikointi ei riitä, vaan tarvitaan kykyä kokonaisuuksien hahmottamiseen ja rakentavaan yhteistyöhön". Oikein ja totta joka sana tästä olemme samaa mieltä arvon Markku Espo.


Miten niin vanhoille koaliitioille, vanhoja koaliitiota ei ole vielä valittu ja tuskin Kouvolassa "vanhoja koaliitoita" edes tarkkan vanhassa formussa valitaan. Ja olisi täysin outoa että valtuusto sali täyttyisi vain kokemattoista perussuomalista keltanokista, ei noin voi kukaan järkevä ihminen toivoa eikä onneksi niin tapahdu..

Kouvolan kuntapolittinen nelivuotsjakso on ollut hyvin kaoottinen ja sekava. Ja yksi suurimpia säheltäjiä ja eriävien mielipiteiden mestaroija  on ollut Kouvolan Sanomissa ahkeraan kirjoittanut entinen SKDL;n varavatuutetulta vaikuttava valtuutettu Anssi Tähtinen. 


Lisäksi mies teki loppunäytöksenä vanhan  taistolais/skdl;n tapojen mukaisen "palatsivallankumouksen" erottamalla Kouvolan perusuomalaisen puolueosaston perustajan, juuri leskeksi jääneen Eliisa Timosen. Tämä ei ole kunniakas teko, Eliisa olisi pitänyt nimittää kunniapuheenjohtajaksi.Tämä moukka näytti arvokkaalle toimen ja Kouvolan menestystä ajavalle naiselle kylmästi ovea! Tämä uusi lehden mainitseva voima, mikä lie en usko?!


Minusta tämä suosion suitsustus sopii huonosti neutraaliin juornalismiin, vaikuttaa että sormet suussa toivovat heille riemu voittoa. Toivotaanko naivisti, että myös kunatavaaleissa saisi "vanhata puolueet" oikein kunnolla "uudelta voimata" tuta? Vai mitä? Uni on kestänyt jo liian pitkään.


Kuntavaalit on pitämättä ja Sinä olet jo lähes toivomassa puolueelle suurvoittoa joka sai viimen kuntavaaleissa vain 5,9% minikannatuksen. Nyt voi tulla jokunen rosentti enemmän en kiellä herrojen paropetrejä keittiö- galluppeja en. Mutta eikö pitäsi ensin käydä ne kuntavaalit ja siiten puhua sen jälkeen ketä sinne on kansanvaltainen ja järkevä kouvolainen äänestyskunta tarkkaan harkitsemalla valitsee?

Annetaan kansan syvien rivien puhua ilman liikaa kaitsemista yhteen ainoaan ihanaan persu kaukaloon vai mitä  kansalaiset ja Kouvolan Sanomat?


Ado Sakari Ala-Krekola
SAD Senjor Art Director
Kasarminmäki, Kouvola

Ei kommentteja: