keskiviikko 5. syyskuuta 2012

SHAVANNI-RAVINTOLA TARJOAA ETNISIÄ MAKUJA KOUVOLASSA

ERILAINEN ETNOLEIPÄ ON MAKASTA JA USEIN TÄYTTÄ LUOMUA









Kouvolaan pian perustettava
SHAVANNI-monikulttuuriravintola ei ole oikeastaan pelkkä gastronominen helmi vaan monipuolinen kansainvälinen kulttuurikeskus. Erityisen ilahduttava askel parempaan vuorovaikutukseen eri kulttuureista ja kansoista tulevien ihmisten välille myös kiukkuisten jurrikoiden suomimiesten ja suominaisten. Se haluaa saada ystävikseen ja kantaasiakkaikseen kaikki Kouvolan kansainvälistä humaania ulkomaalaispolitiikkaa kannatavat ja hyvän ruuan ja kasainvälisestä  tunnelmasta nauttivat  ihmiset. Uskoakseni suvaitsevampaan yhtiseloon on huutava tarve?  

Huippuhyvää ja pieteetillä gastronomisia elämyksiä tarjoaa myös omasa luokassaan SHAVANNI-ravintola se jakaa hyvää kansainavälistä antiaan kaikelle Kouvolalle. Voin suositella kokit ja keittiömestarin tuntien lämpimästi se on viiden tähden paikka ainakin ruokiensa ansiosta. Myönnän puittteiltaaa ei ehkä se?Ja se ruokahan on tärkein asia meidän nautiskelijoiden kannalta. Vai mitä me Te KKK;an ei nimenkirjoittajat  te köllikät, äitin pikku mossukat Kristiina ja etenkin pulleaposkinen venäläisen revean ystävä Tuomo, Te armottomat lautanen kädessä kulkijat , herrantertut  herkkusuut vesikielellä ruokalaput valmiina, te tuesta aina kaikesta kiitolliset lautasen nuolijat!!Aletaanko syömää?


Korkeatasoisen etnisen ravintolan maailman SHAVANNIN taustalla on yli kaiken rauhaa rakastava humani ja  erityisen suvaitsevaimen veljellinen ystävyyttä korostava Koraaniin ja profeetan sanaa täysin tukeutuva somalaialainen sunniyhtisön veljestö. Insallah! Ravintola ei kuitenkaan ole mitenkään uskonnollinen vaan avoin kaikille uskonnoille ja uskonnottomille.Muu kokkitiimimme, koko  kansaivälisellä saumattomalla yhteistyöllä ja eri maista tulevien kokkien myötävaikutuksella täyttää lautasenne etnoherkuilla vailla vertaa!  Sinne tulee erimaiden ruokakulttuurien teemoittamia kotiruoka ihmisten kokaamia  teemailtoja. Odota tämän monikulttuurisen huippuravintolan aamiaista vesi kielellä.  Ruoka on älyttömän halpaa ja huipputerveellistä ns. Välimeren ruokaa toisin kuin hamppari tms. ahmimamme roskaruoka.

Kouvolaan on vastikään  ilokseni Kouvolan Somali-yhtisön veljien ratkaisevalla panoksella sisustettu uusi moskeija uskoville  muslimien pyhäksi rukouspaikaksi.  Muslimien uskonnollinen kulttuuritoiminta Kouvolassa saa uudet järjestyneet puiteet ja sen yhtydessä on myös laadukas kansainvälinen etninen ravintola. Voimme olla siitä erityisen kiitollisia Jumlalle Hän On Suuri Armahtaja!Wallah!


Tulkaa kaikki rauhassa ilman pelkoa tutustumaan muslimikeskukseen, kun se avaa ovensa lähiaikoina. Kunhan kaikki kalusto on paikoillaan ja keittiö hygieniapasseineen on iskukunnossa meitä tyytyväisiä asiakkita ilolla palvelemaan.Etnoravintola on parasta mitä on tapahtunut näinä pitkään aikaan Kouvolan seudulla on monikultuurisuuden vaalimisesksi tapahtunut. Kun elämme näissä koleiden autortääristen ääriperussuomalaisten (neonatsit) tuulien tuivertaessa, jotka levittää jäätävää koleutta ja vihanlietsontaa ulkomaalaisia kohtaan kaikkialla Norjassa ja Suomessa ja myös rakkassa kansainvälisyyden läpitunkemassa kotoisessa Kouvolassamme tapaa näitä onnettomia yksinäisiä susia.  

Ravintolassa on päivittäin Kouvolan eri kansallisuuksien kirjo paikalla ja pöytien antimina hyvää etnoruokaa runsaasti tarjolla. Soittimissa ja livenä soiva eri kansojen musiikkiperintö ja kaiken tämän ihanuuden takana on nainen KKK;n puheenjohtaja Satu Kurri . Hänen maahanmuuttotyön kokemuksensa viisaan taspainoinen valistunut humaanisminsa ja lempeä suvaitsevaisuus ja hänen rento olemuksensa kaikki torat tasoittava vaikutus on ihmeellinenMitä muuta oikein ymmärretystä kansojen rauhaisasta yhdessäolosta voidaan enää Kouvolassa vaatia?  Ei nähdäkseni mitään- paratiisi on täällä jos uskomme sen!

Kouvola on monikulttuuri asioissa  edellä kavijä Suomessa kiitos kaupungi jämäkän ja maahanmuuto-ohejlman 2010- 2015  ja maahanmuutotoimisto uutteran työn tuloksena jota johta erityisen kielitaitoinen ja  rautaisella osaamisella maahanmuuttooordinaattori  Tuija Väyrynen. Hänen työlleen kaupungin johtavien virkamiesten tulee antaa riittävät resussit ja kaikki tuki mitä kunnollinen asiallinen juurrutaminen suomalaiseen yhtiskuntaan ja elämässä selviämiseen vaatii ja mitä yksityiskohtia 1.9.2011 voimaa astunut kotoutuslakiin perustuva maahanmuuttotyö kokonaisuudessaan pitää sisällään. Siihen on saatava lisäresusseja tlkkeja kouluavustaja töhön ohjaakia ja kaikkea muuta mitä kotoutuslain henki vaatii kaupungin ja valtion viranomaisten yhtistyöltä..

 Maahanamuuttolakeja pitää virkakunnan noudatta ja maahanmuuttajia  saa jättää heitteelle ,sillä silloin sosiaalikulut rajahtää neljän vuoden kuluttua veronmaksajien silmille. Ja siitäkös poru synytyy etenkin isoa kultaista tai pienempää hopeaista leijon riipusta kantava,  erityihen huolissaan ja pahoillaan on koko verojamaksajat  Kodin Uskonnon ja Isänmaan puolesta oikeaa rehellistä työtä tekevien edusmiehet ja naiset. 

Monikultturiisuutta kansallisten kultturien ja heimotapojen yhteen sulauttavana tekijänä ei voi kukaan tunteva sydämmen  ihminen hyväksyä. Se kolonialistinen sulauttaminen on täysin  laitonta   ja etenkin pakkokeinoin totutettuna kiellettyä  koko Suomessa Euroopassa ja etenkin Yhdysvalloissa. 

Siis "maassa maan tavalla" on aika apsurdi lause, etenkin jos se loppuun siis kotiin asti viranomaistoimin väkisin sosiaalitoimen taholta totutetaan. 


Suomenssa tätä asiaa ei oikein ymmärretä, ainakaan vielä sillä siirtolaisuus on meillä vielä lapsen kengissä.Yhdysvallat on toki kansojen sulatusuuni mutta sen perustuslaissa sanotaan liittovaltioiden olevan eri kasojen ja kulttuurine vapauden ajatukselle perustuva yhdistynyt valta  ei mikään alkuperäisiä kansojen perinteitä  ahmiva sulatusuuni!. Onko näin käytännössä on täysin eri asia.


Sulauttaminen on kautta historian kulttuurin riisto on ollut valkoisen ylemyyden tuntoisen herrakansan alistuksen väline ja valoisten virkamiesten etenkin lähetyssaarnaajien ja kokonialistien ja imperialistien harjoittama vääryyden ja sorron karmivin käytäntö! Sillä menetelmällä tehtii orjia siirtomaiden tehtaisiin pelloille ja muuhun työvoiman tarpeeseen.Ei kansat kaipaa ulkoa tulleita kaitsijoita uusiin "parempiin"t apoihin opettavia valkoisia toimeen panijoita vaan vapaus veljeus ja tasa-arvo olkoon kaiken vuorovaikutuksen orjuuttavana ja käskevänä ohjenuorana. 

Perinteisesti monikulttuurisuus on merkinnyt kulttuurien välistä keskustelua, arvostusta ja vuorovaikutuksta. Monikulttuurisuuden käsite on laajentunut etnisten ryhmien lisäksi koskemaan myös erilaisia alakulttuureita kuten vammaiset ja sukupuolivähemmistöt ja viimeaikoina ilahduttavasti myös Suomen romaanit arkisemmin sanottuna mustalaiset. Sinne on tulossa jos hyvin käy romaanilaulaja Hilja Grönfors  ja jos suinkin mahdollista Romaani-Iltamissa lokakuussa hän on ainutlaatuista taidoiltaan eriyisen huippuluokkaa oleva mustalaislaulaja.

 Ado Sakari Ala-Krekola
SAD Senjor Art Director
Kasarminmäki, KOUVOLA

Ei kommentteja: