torstai 4. marraskuuta 2010

ISYYS ON MIESTEN JUTTU, ONKO MIEHENÄ YHÄ MESSEVÄÄ OLLA?


















On tulossa järjestyksessä kuudes miesten viikko. Teemana on "Isyys on miesten juttu!" Miehenä on vielä kaiken kaikkiana aika messevää olla. Myös Suomen eduskunnassa tapahtui viime viikolla läpimurto miesrintamalla. Miesverkosto on sinne lähiaikoina perusteella. Kansanedustajat Kari Uotinen ja Kouvolan Jari Larikka on valittu sen johtokaksikoksi. Herrat ovat päättäneet kirjottaa uuden luvun miesparan puolesta maassamme. Tarviiko mies puolustusta? Se lienee kyseenalainen kimurantti juttu. Heikot uusavuttomat miehet ja eroissa perheistään kipuilevat  kyllä vertaistukea  taitavat tarvita. Meitä on miehinä moneksi,
 kuten rakkaita naisiakin.


Tähänkö on kaikessa pohjimmiltaan oikeassa tasa-arvo vaatimuksissa ja kaikessa "periksi antamisessa" tultu? Miehen absoluuttisen isäntäaseman horjuminen ja monet miehen asemaa tasaavat toimenpiteet on tosiasia.! Naiset ovat rynnineet myös kaikilla rintamilla miesten perinteisesti hallitsemiin napahommiin, se on saanut etenkin vanhat miehet hämmenyksiin ja nyt liikkelle yli puoluerajojen.  Edustaja Jari Larikka odottaa kaikkien mieskansanedustajien liittyvän syksyn aikana uuteen äijäverkostoonsa! Jos näin käy Suomen eduskunnan mieshistoriaan lienee tulossa uusi paalutus. Onko jouduttu identtiseen ahdinkoon, naisten käydessä lähes kaikkialla yhteiskunnassa täysverisestä ravakasta miehestä? Lasten synnytys sentään on vielä naisten heiniä, miestä ei siihen prosessiin enää edes välttämättä haluta. Pelkkä sperman luovuttaja tarvitaan!. On se pojat niin väärin!.


Naisliikkeen kiehtova voima on saattanut miehet jo jotenkin altavastaajan asemaan, ainakin henkisesti inisemään oloaan, vitsit mieskö kaipaa nyt  jo apua edunvalvontaa?. Me isät isänpäivänä, isyys ja miehet ylipäätään ovat olleet viime aikoina reimasti tapetilla. Keskustelua on käyty miehille korvamerkityn perhevapaan lisäämisestä, isyyden arvostuksesta, isyyslain muutostarpeista. Nuorten miesten kasvavasta syrjäytymisestä on tullut hätkähdyttävä ongelma!. Miten isyyttä voisi tukea ja vahvistaa siten, ettei se olisi vain veristä oikeuksista kamppailua, vaan paremminkin rakentavaa yhteistyötä hyvinvoinnin  ja perheen tasaarvon puolesta? Isyyden arvostuksen  selkeä  kohottaminen on ensiarvoisen tärkeää nyt. Puntaria on nyt siirrettävä varmaakin vähän taa päin!


Äitiyden luonnollista arvoa ja keskeitä vahvaa asemaa ei isyyden kohottaminen uhkaa. Pareminkin on oletettavaa - siitä hyötyy lapset kaikkein eniten. Erossa miehen asema on tunnetusti erityisen heikko ja usein se käytännössä otetaan pois. Jos isä ei kyllin hanakasti pidä kiinni oikeuksistaan. Isyyden lähes täydellinen "riisto" erossa lyö miehen erityisen itsetunnottomaan tilaan. Ankaran itsetuhoinen juopottelu näytää kumpuavan juuri tästä naisen taholta koetusta kostotoimesta. Tällöin pallo on usein todella hukassa isiltä. Siinä alingossa on leikki kaukana, mustat ja valkoiset enkelit käy periraamatullista taistelua miehen kärsivästä sielusta. Usein vain uusi ihana nainen voi siitä "vaskiämpäristä" itkuisen isän pelastaa auvoiseen rakastavaan sylihoitoonsa.!


Tasa-arvolakiin sisältyy nykyisin vakavia ongelmia, jotka edistävät miehiin kohdistuvaa sukupuolisyrjintää. Vakavimpana ongelmana on se, että lain tavoite on tavattoman epäselvästi määritelty. Tämä on johtanut siihen, että tasa-arvolain ja samalla koko Suomen tasa-arvopolitiikan tosiasiallinen tavoite on määritelty STM:n tasa-arvoyksikön sekä tasa-arvovaltuutetun toimesta. Se on virkatoimi näyttää kiteyteen naisen aseman lähes yksipuoliseksi varjeluksi. Onko lain soveltaminen unohtanut miehet kokonaan ja laista on tullut jopa jopa tulppa muuten huippupäteviä miehiä saamasta muuten ansaitsemaansa työpaikkaa. Onko munat on ja haitta hyvän työn saamiseksi?.Ei kai nyt sentään!


Koska tasa-arvolain ja tasa-arvopolitiikan tavoitteen määrittely on jätetty virkamiesten tehtäväksi, on tämä johtanut toisinaan mielivaltaisiin ja miehiä syrjiviin tulkintoihin viranomaistoiminnassa. Miesten tasa-arvoa vaativat tahot pyytää eduskuntaa vakavasti perehtymään nykyisen tasa-arvolain ongelmiin sekä niihin ratkaisuehdotuksiin. Osittain varmaan eduskunnan miesverkostokin on perustettu tämän takia, kun on tämä toiseen laitaan lipsahtanut tilanne on koettu jo yhteiskunnan miehistössä vähintäänkin huolestuttavaksi? Miehet porskuttaa kyllä ylipäänsä yhä sikana, siitä ei ole epäilystäkään.

Miesliike ei tietenkään saa nousta ykskantaan naista vastaan, vaan kaikki rakentavat ja eheyttävä toimet miehen ja koko perheen puolesta tulee olla linjassa yhdenvertaisuuden kanssa.Tämä miesten parveilun omainen liikehdintä osoittaa pohjinmiltaan miten tehokkaasti naisverkostot ovat Minna Ganthista lähtien toimineet naisen aseman parantamiseksi ja ohiko.? Suom
essa miesten ja naisten tasa-arvo on kansainvälisesti tarkasteltuna aivan huippuluokkaa.

Onko nyt tultu  siihen että naiset ovat saavuttaneet jo niin suuren "edun" napakuudellaan, että miehen ei auta muu myöntää avoimesti naiset on in mies out. Vaatiiko

todella nykyisen miehisyyden säilyttäminen  näin voimakasta viisaitten päitten yhteen lyöntiä? Mene ja tiedä!

Ado Sakari Ala-Krekola
Kasarminmäki

Ei kommentteja: