torstai 19. elokuuta 2010

KOUVOLA RAKKAUDEN KAUPUNKI






Kun puoluesihteeri Mikael Jungner otti vastaan demareiden puoluesihteerin tehtävät, hän julisti ensi puheessaan puolueen rakkauden puolueeksi. Koko porukkaa pyydettin halaamaan toisiaan. Kokousväki ei oikein tiennyt miten pitäisi suhtautua, se lienee mennyt alun euforisen innostuksen piikkiin. Uusvanhaa linjaa oli pakko nyt pukata?


Peruskannattajat kuitenkin äimistyivät, jotka ovat ajatelleet että se rakkaus kuuluu sinne loppuillan puolihuuruiseen höttöosatoon tai kotipiirin voimavarana.. Siitä nousi melkoinen haloo ja asiallisuus vaatimus!. Jo on aikoihin eletty, tälläinen teema nostetaan vakavalla foorumilla esiin! Aika huiman pehmeä veto! Ollaanko "oikeat" asiat hylkäämässä kokonaan puolivillaisten kokkapuheiden tieltä.


Mietin mielessäni voisiko siitä olla silti käyttöä laajemminkin täällä Kouvolassa. Meillä on eri teemoja palloteltu, millä riittävän raflaavalla - todella lauseella erottaudutaan kuntakentällä. Eikös KOUVOLA RAKKAUDEN  KAUPUNKI olisikin komeaa ja hieno julistus koko Suomelle. Eihän mikään puolue voi sitä ikivanhaa viisutta omakseen yksioikeudella ottaa. Se on ihmiskunnan yhteistä omaisuutta!


Kaikissa puolueissa ja yhteisöissä on rakkausvajetta jos niikseen ajatellaan. Voisiko rakkaus olla yhteinen teema kaikille mitä meillä tapahtuu. Ja jos hiljaa mielessämme mietitään, jämäkkä rakkausteema voisi muuttaa meidät muuttovoitto kunnaksi! Ajettiinhan takavuosina jopa pyörällä huimia matkoja sen yhden ja ainoan perään, palavan rakkauden huumassa. Läpi kuntahallinnon menevä rakkauspäättäjät ja sen toteentekijät teema voisi innostaa hyviin uudenlaisiin yllättäviin päätöksiin.


Kotona voisi isäntä nostaa katseensa lehden takaa vaimoonsa ja todeta; "Minä rakastan sinua". Kun vaimo kysyy uutta ilahduttavaa tuulahdusta aamurutiineihin, voisi aviomies vastata;"Kouvola on rakkauskaupunki, mitä tässä meikäläinen siten muutakaan voi"? Saattaisi tapahtua ihan mullistavan hienoja asioita niin kuntapäätöksissä kuin yrityksissä ja arkisissa kotioloissakin.


Puhumattakaan siitä kun kansainvälinen lehdistö äkkää asiamme, siitäkö juttua piisaa ja rakkaudesta innostuneita turisteja tulvisi kaupunkiimme pilvin pimein?


No olisiko asia kuitenkaan näin... no päätelkää itse...


Ado Sakari Ala-Krekola
Kouvola