torstai 23. joulukuuta 2010

KESKUSTELLAAN KESKUSTELLAAN VAAN KOUVOLA...





















KOUVOLAN KULTAINEN KÄDENPURISTUS


Heikki Nurminen....Joo keskustellaan keskustellaan vaan. Kuntalain mukaan kaupungin virkakunta siis kaupunki itse valmistelee kaupunginjohtajan johdolla asiat ja valtuutetut päättävat sitten lopulta kaupungin asioista. Ei siellä kuntalaissa mitään keskustelua kuntalaisten kanssa vaadita, kuntalaisten kuulemismenettelyä kai on?. Kuntavaalit on pidettävä määrävälein ja siellä vaalikarjan keskellä sitä keskustelua politiikan suunnasta pitäisi olla?. Kaupunkilaisen paras on ainut ohjenuora heillä nyt.

Mikään polemiikki, toki rehti avoin keskustelu on hyväksi, mutta ei niillä Kouvolaa pelasta vaan oikeat päätökset sen tekee, jos on tehdäkseen! Toki sitä käydään ilahduttavan vilkkaana juuri rakkassa piskissämme Kouvolan Sanomissa. Ei tämä Kouvola mikään nuorkauppakamari ole, budjetti  on 164 miljoonaa euroa, vaikka hyvä paikka se on kai poikaporukoille politikoida konjakkilasi kädessä?. Vai mitä?Keskustelijat itse määrittävät keskustelun tason, ei se iltaan mennessä yleensä pahemmin selkene?

Mitä avointa keskustelevaa tai vielä enemän päättävää kansalaisfoorumia kaupungissa voisi olla? Joku huutoäänestys vai kenttäoikeusko pitäisi pystyttää? Ei ole paljon muuta mahdollisuutta kuin soittaa omalle valtuutetulle!Ei virkamiehenkään ole pakko vastata kaupunkilaisen kysymykseen jos ei halua.


Syksyllä oli Kasarminmäellä keskustelufoorumi, oikea tulevaisuus paneli, ei siellä ollut muita kun minä ja muuttama muu tilaisuuden järjestäjä paikalla Tutkijoiden Illassa. Se siitä keskusteluista;ei sinne kaadereihin ketään kouvostoliiton nurjuuden betonisynkyydessä tule!Kymijoki keskustelussa ei ollut ei sitten ristinsielua paikalla! Vaikka kaunis Kymijoki, entinen 60-luvun viemärijoki, huutaa nyt kipeästi unohduksissa virkistyspaikkana hylättynä puhdistusta!

Ratkaisevaa "kuntakeskustelua" ei todellakaan käydä paljon muualla kuin päättävissä elimissä puolueiden sisällä päättäjien ja kaupungin virkakunnan välillä. Ei se rehtiä ole, sehän on vahvimman koalition poliittista voimaa!Se on sitä ohjausta.Kouvolan pelastaa valtuutet ja virkakunta yhdessä. Raha on paras konsultti Kouvolan herroille ja rouville marmoritalossa parahin Heikki Nurminen!

"Kun hevoset nai siinä aitaa kaatuu" näin käy myös Kouvolassa! Se "käsittämätön" suoja-aika on  muuten kuntaliiton sopimus viran- ja toimenhaltijoiden nauttima irtisanomis-suoja. Sitä voisi kutsua jonkin moiseksi kultaiseksi kädenpuristuksesi tai asioiden järjestelyvaraksi myös. Sopimusyhteiskunta vaatii veronsa! "Luotan sydämen ääneen" kuten Paula Koivuniemi laulussaan...

Ado Sakari Ala-Krekola
Kasarminmäki

Ei kommentteja: