keskiviikko 8. joulukuuta 2010

PALATAANKO TAKAISIN IMPIVAARAAN KOUVOLAN VÄKI?



TALO IMPIVAARAN AHOLLA NURMIJÄRVELLÄ


Kun lukee  seutukuntamme armoitettujen aviisien mielipidepalstoja tulee vääjämättä mieleen, meillä ja muuallakin on vallalla varsinainen käsienpesu. Kouvolan kuntarakenne pitää palauttaa heti vanhaan kuosiinsa tai ainakin pikapuolin. Euroopan unionista pitää heti erota. Suomen markka on saatava takaisin ja äkkiä. Repovedellä ei ainakaan saa panna tikkua ristiin. Kinnokin tuhlaa vain rahojamme turhuuksiin.Kaikki kuntapäätökset päätökset ovat poikapuolien hätäpäissään tekimiä vikatikkejä. "Eihän näin sotaa käydä pojat " tunnutaan ajatteltavan tällä yleisesti.

Mamutkin ne yönmustat pitäisi kipinkapin palauttaa niin pitkälle missä pippuri kasvaa vai?Tämä on sitä kun bluesia soitetaan vastavirtaan niin kaikki ongelmat korjaantuu. Natoon ei kyllä liitytä koskaan!Kaikki vanhat emännätkin on kai palautettava alkuperäisille isännilleen, ihan vaan periaatteesta? Kun me äreät paapat vanhenemme  ja tarvitsemme tuikitärkeää kotiapua? Vanhat hyvät ajat ovat paskapuhetta; nyt meillä menee paremminkuin ikinä Suomessa ja Kouvolassa!

Reijo Vaurila osui naulan kantaan, täällä Kouvolassa vallitsee vanhatestamentillinen vastahanka. "Keksipä täällä joku tai mikä tahansa taho jonkun uuden idean, on heti eturivissä tungosta, kuka saisi alasampujan sankarinviitan." Retsi panee enää toivonsa nuoriin idearikkaisiin ja uskaliaisiin yrittäjiin? Haikailu takaisin Impivaaran metsiin on ilmeinen ja siihen näytetään jopa lapsenomiseti uskottavan. Mistä tämän kiehtovan risteyskaupungin negatiivinen polemiikki ja kaiken lanaava vastaan haraaminen johtuu. Kummallinen juttu tämä suurien mahdollisuuksien Kymijoen kaupungin näköalattomuus on. En kaipaa mitään toisten päälle puhuvaa yhtäköyttä yhdistystä, joku tolkku ja roti saisi olla näissä lopunajan sganirioissa!

Sitä olen yrittänyt miettiä koko uus Kouvolan ajan. Kai olen itsekin hölmöläinen, joka kannan valoa säkillä kaupunkiin. En voi kuitenkaan olla ihastelematta Seinäjoen menestystarinaa kuntakentässä ja Kouvolankin uudistus-suunnitelmien valoon. Pilotti hankkeita on useita. Ei siellä pohjanmaalla ole sen paremmat eväät kuin meilläkään. Leuhkemmat ehkä! Siellä on vain aimo annos usko itseensä, pohjatonta sisua ja peripohjalainen yrittämisen meininki vallalla. Meillä mietitään vielä mitä saa ja pystytään ylipäänsä nyt  tekemään?

Til-tu se pöhötauti,tilaajatuottaja malli ei ole sopiva pyrittäessä kevyeeseen toimintatapaan vaan siitä tulisi luopua pikaisesti, se ei ole se talousavain, jolla kuntatalous tulevaisuudessa toimii taloudellisesti tehokkaimmin. Sanotaan mitä sanotaan tämä Paras-hanke uusiaika on kunnille valtava haaste, mutta tie on oikea. Peruspalveluihinkin on löydettävä taloudellinen ja juoheva, silti asiakaslähtöinen uudenlainen toimintatapa. Ei kunta ole yritys mutta raha ei yksinkertaiseti riitä tulevaisuudessa hulvattomasti yli lakisääteisten velvotteiden! Faktaa tämä on ei fiktiota!

Kouvolalla on kaikki menestymisen mahdollisuudet, kunha talouden tasapainotustoimet pääsee kunnolla käyntiin vuonna 2014. "Kouvola on kuntaliitoksen loukussa" on Lauri Lamminmäki todennut. Kuntaliittokin on jo havainnut saman tuskaisan asian taannoisessa  artikkelissaan.Tämä on totta.


Me voimme vain odottaa että suoja-ajat umpetuu ja Kouvola pääsee todellisten uudistusten tielle. Siihen asti ei auta muuta kun maksaa kaikki siirtymäajan liitoskustannukset korotettuine veroäyreineen. Juoda tämä kuntakalkki pohjaan. Ja sitten voi Kouvola luoda nahkansa, jos Luoja suo ja viskaalit  Carraran marmoritalossa sen sallii..

Ado Sakari Ala-Krekola
Kouvola

Ei kommentteja: