maanantai 11. kesäkuuta 2012

"KERRAN VAIN HEILAHTI JUSSIN PUSSI"

PUOLUEETON OIKEUSLAITOS ON LAILLISUUDEN PERUSTA















Kansanedustaja Jussi Halla-Ahoa pidetään välkkynä perussuomalaisena filosofian tohtorina ja  sisuryhmän ihailtuna  päivänsäteenä yhtä kaikki joukon valopilkkuna ja tästä juontaen hänet on päätelty olevan puolueessaan kaikin puolin viisas mies. 

Niillä meriiteillä ja tohtorismiehen nuijaan luottaen hänen nimitettiin paljon vartijaksi keskeisen hallintovailiokunnan puheenjohtajaksi. Eduskunnan hallintovaliokunta käsittelee muun muassa aiheessa olevia ulkomaalaisasioita ja suurta joukkoa koskevia kirkollisasioita. Paikkaan vaaditaan erityisen suurta harkintakykyä, uskonnollista hienotunteisuutta ja taitoa ymmärtää monia valtion keskeisiä hallinnollisia asioita.!


Kansanedustaja Halla-Aho sai eilen KKO tuomion uskonrauhan rikkomisesta ja kansanryhmää vastaan kiihottamisesta, vuonna 2008 kirjoittamassaan suorasukaisesta muslimiuskontoa törkeästi solvaavasta blogikirjoituksesta. 


Hän oli mielestään löytynyt muslimiuskonnosta yleistäen arveluttavan  perverssin piirteen. Ihmisten siveellistä koskemattomuutta ja uskonrauhaa ei pitäisi loukata. Törkeään uskon rauhan rikkomuksiin, suoranaiseen solvaamiseen ja eri kansanryhmiin kuuluvien ihmisten ihmisarvon loukkauksiin on puututtava tulee se sitten mistä suunnasta tahansa. Tässä asiassa ei voi myöskään toisaalla olla mitään uskontokuntien sisäisiä kirjottamattomia vaikenemis sääntöjä, joilla johtajien törkeitä tekoja suojellaan.


Tapausen jälkipuinnissa "kerran vain heilahti Jussi pussi". Hän pisti muutamilla valituilla lauseilla korkeimman oikeuden päätökset omaan  arvoonsa. Hän teki samoin kuin Jukolan Jussi kanttorin mökin ruutuikkunalle. 


Toivottavasti tämä ei ole puolueen sovittu kanta kaikkiin epämieluisiin oikeuden päätöksiin puolueen jäsenistön keskuudessa. Puolueista ja politiikasta täysin riippumaton oikeuslaitos kokonaisuudessaan on kuitenkin kaiken laillisuuden perusta. Tätä asian oikeaa tilaa ei saa mikään puolue toiminnallaan horjuttaa.


Onkin kysyttävä onko joidenkin perussuomalisten keskuudessa joku vielä korkeampi  oikeampi Suomen lain tulkinta? Kansanedustajan ei pitäsi kritisoida yksittäistä korkeimman oikeuden päätöstä! Yleinen laillisuuden ja lainsäädännön pohdista ja huonojen lakien arvostelu on sen sijaan sopivaa. Se on jopa toivottavaa kansanedustajan lainsäädäntötyössä!


Jussi Halla-ahon mielestä korkeimman oikeuden päätös ei ole mikään "taivaallinen totuus" vaan muutaman ihmisen henkilökohtainen tulkinta. Tämä on paha harkinta virhe! Hän pitää päätöstä vääränä ja epäoikeudenmukaisena. 

Hänellä on tietysti oikeus mielipiteisiinsä, muuta ompa tämä aikamoista korkeimman oikeuden halventamista ja lain ottamista omiin käsiin. Ilmeisesti hän unohti roolinsa arvostellessa ylimmän riippumattoman oikeusistuimen päätöstä. Päätös oli hänen mielestään vain tuomareiden henkilökohtaisia kantoja, ei siis mikään oikea laillinen päätös!!  Onko tämä oikean tohtorin puhetta?

Halla-ahon kirjoituksen kohteena olivat uskonnoista islam ja kansanryhmistä somalit. Korkeimman oikeuden mukaan ”Halla-ahon syyksi luettava kiihottamisrikos on tiettyyn kansanryhmään kuuluvien ihmisten ihmisarvoa loukkaavana luonteeltaan verraten vakava”. Niissä väitettiin provokatiivisesti muslimiuskonnon olevan lapsiavioliittojen takia luonteeltaan pedofiilinen. Todella muslimeja verisesti loukkaava lausuma.


Meidän kansalaisten turva on luottaa Suomen oikeusjärjestelmään etenkin näissä tapauksissa, joissa ratkaisu perustuu pitkään perusteellisen harkintaan korkeinta oikeusistuinta myöten. 

Perussuomalaisten ei pitäsi tätä asiaa painaa villaisella. Ennen muuta Halla-ahon pitäisi annetun tuomion jälkeen tajuta jättäytyä itse eduskunnan hallintovaliokunnan puheenjohtajan paikalta. Hän ei kuitenkaan odotetusti aio erota paikaltaan vapaaehtoisesti? Kansanedustajana hän on vastuussa viime kädessä tekemisistään vain tulevissa vaaleissa. Mutta ainakin eduskunnan hallintovaliokunnan arvovalta on saanut pahan kolauksen.


Mielestäni Teuvo  Hakkarainen on pieni ongelma Halla-Ahon täysin sileäotsaisen itsevarmuuden rinnalla. Puheenjohtaja Timo Soinin mielestä Halla-Aho on kyllisi kärsinyt pitkän oikeuskäsittelyn aikana ja muuta tuomiota ei enää puolueen toimesta anneta. 

Eduskuntaryhmän puheenjohtajan Ruohonen-Lernerin mielestä päätösvalta on puolueella itsellään ja muiden on turha tähän tapaukseen puuttua. Pohjimmiltaan tämä onkin PerSu-puolueen sisäinen oma asiansa,  johon en tämän enenpää minäkään aio puuttua.


Ado Sakari Ala-Krekola
Kouvola

Ei kommentteja: