torstai 8. heinäkuuta 2010

KOUVOLA HUONO MAINE ON NYKYOLOISSA VÄÄRÄ



KOUVOLAN TAIVAS MAALATAAN USEIN  TURHAN MUSTAKSI
 






















Entinen kansanedustaja kirjailija ja blogisti Roosa Meriläinen on siunaillut Hesarissa kauheaa kohtaloamme asua ja syntyä Kouvolaan.Vieläkö tätä väärää käsitystä viljellään muualla suvi Suomessa?

Ankeuden alhava Kouvola ei kuitenkaan enää ole. Siitä olen täysin varma. Ei voi olla näissä suurkunta oloissa. Voihan ihme ja kumma tätä nurjaa mainettamme! Se mainehan oli pienkouvolan osin itse hankittua ja laulettua viljaa. Vuosikausia rakennettu "brändi" turhimmasta kaupungista elää ihmeen sitkeänä.

Nyky uus Kouvolassa on kaikki onnen elementit, asumiseen viihtyvyyteen työntekoon ja auvoiseen elämään Suomen maassa.Tästä olen täysin varma.


Kouvola ei ole enää ankea pieni eikä turhake jos koskaan on ollutkaan, vaan Kymenlaakson maakunnan kasvava morerni elinvoimainen nouseva keskus ja Kymijoen kaupunki. Uuden Kouvolan yksi tärkeimmistä tehtävistä on brändätä suurkunta uuteen kukoistukseen ihmisten mielissä.

Vanha maine on karistettava niskasta, kuin pulleat punkkit iholta, ettei ne aiheuta pahaa tautia kantajissaan. Uusi biisi pitäisi kouvolaiselta Viikate-yhtyeeltä tilata tai tulla viipymättä, sillä uusi korkelta ja kovaa laulettu hevi voi vanhan arkkiviisun voittaa. Näin uskoisin asioiden menevän tolkunpaan suuntaan.


Muusikkotuttuni Kalevi Kullasvaaran alias Seppo Jarvan sinänsä oiva laulu
"Pikkukaupungin poika" , kertoo Kouvolan kehityksestä moderniksi
kaupungiksi vanhasta kauppalasta ja kuuluu näin;

"Kaikki torinlaidan puiset talot, kai oli silloin henkeä täällä, nyt on Pohjolan kylmät valot ja Suomen turhimman maine päällä.Mä muistan Ylämanskin, kun uimahalli rakennettiin,
ensimmäiset kaupunkipäivät 60 -luvulla pidettiin.Kaikki torinlaidan puiset talot, kai oli silloin henkeä täällä, nyt on Pohjolan kylmät valot ja Suomen turhimman maine päällä."

Nostalgista hienoa laululyriikkaa ja sinä se pitäisi nähdä, eikä totena turhuutta pitää!


Menneen talven lumista Meriläinen tilittää "Ymmärrän kyllä niitä ihmisiä, joiden kohtalo on ollut syntyä johonkin Pieksämäelle, Kouvolaan, Riihimäelle tai Raisioon. Minkäs sitä ihminen juurilleen mahtaa, joten jotenkin sitä oudosti viihtyy kotikunnassaan vaikka se olisi miten ankea. Mutta mitä ideaa olisi lähteä lomalle johonkin muuttotappiokuntaan, jossa ei erkkikään viihdy?" Tämä on juuri se mennyt vanha maineemme.

Toispaikkakuntalaisten naisten pitäisi kiireesti päivittää tietonsa Kouvolan suhteen. Vähintäänkin virusturva väärää tietoa vastaan.Selostaja legenda Pekka Tiilikainen syntyi kyllä Kouvolassa mutta ei Eino Brofeldt ole enää kaupunginjohtajana, Erkki Tuulesta nyt puhumattakaan..Elämme Lauri Lamminmäen suur Kouvola  aikaa.


Maailma ja Kouvola kulkee omaa oivallista rataansa, samoin sitekeään istuneet asenteet
eivät muutu sormia napsauttamalla. Jokaisen kouvolalaisen tehtävä on kertoa vierailleen asioiden muuttuneen uudessa kiehtovassa kaupungissamme.


Tämä on vakaa mielipiteeni pohtiessani syitä uuskuntamme kimuranttiin vanhaan maineeseen. Turha on kenekään turhuutta kuulutta Kouvolassa se ei pidä paikkansa!



Ado Sakari Ala-Krekola
Kasarminmäki