tiistai 6. heinäkuuta 2010

MAAHANMUUTTAJIIN TYÖELÄMÄSSÄ ON SYYTÄ TOTTUA














Työttömyys on ollut laman myötä usean vuoden kiivaassa kasvussa. Kansalaiset ovat kiukuissaan ulkomaisen työvoiman "tulvasta" Suomeen, muutkin kuin normiparkujat. Vanhasen hallituksen aikomusta höllentää työperäisten oleskelulupien myöntämstä on kritisoitu kiivasti eduskunnassa.

Jopa vakaat demarit ovat villintyneet purkamaan hallituskauden painuksissa olleita nurjia ajatuksiaan mamuista. He ovat tuskaileet hiessä päin valuneuta ääniään populisteille, etsien epätoivoita ulospääsyä oppositiosta vaalivoittoon ja hallitusvastuuseen. Ratkaisuna Jutta Urpilaisen irtiotto, se onneton reivaus  kielilapsus, mamuasiain epätietoiseen perussuomalaiseen julistukseen...


Jutta hyvä ei puheenjohtaja entinen lasten opettaja saa tehdä sanalasku leikkauksia! "Maassa maan tavalla tai maasta pois Perkele" se kuuluu! Tää on juuri sitä etnistä sulauttamista, kulttuurisen samanlaisuuden vaatimusta, jota ei saa lainmukaan tehdä! Mikä on maan tapa sanokaas se? Se vaihtelee ja paljon! Demareiden pitäsi Ruotsin mallin mukaan olla suvaitsevaisuuden kärkijoukko mamauasioissa.Tämäkän asiallinen ja hyvin priifattu tosiasoihin.

Suomen hallitushan toteuttaa tässä Vanhasen edellisen hallituksen maahanmuuttopolittista ohjelmaa. Tämä ohjelma on kahden demariministerin laatima Rajamäen ja Filtovin käsialaa. Sen perustelut ovat aika relevantteja vieläkin, sillä rakenteellinen vajaus työvoiman saatavuuden ja määrän suhteen ei ole poistunut mihinkään. Ne on toki lientyneet, eikä ihme kun lama ei ole vielä täysin hellitänyt..

Etenkin tietyillä palvelun hoivan ja rakentamisen aloilla on pulaa osaavista käsistä. Ei tätä millään lehtimies taidoilla muuksi muuteta, edes kokenee konkarin Reijo Tossavaisen. Nurjuuden yksioikoinen julistus ei ole ainoa oikea tie kristityn valkoisen heteron onnelaan, se kolahtaa omaan nilkkaan hyvinkin pian.

Ohjelmassa puhuttiin ulkomalaisten palkkaamisen helpottamisesta. Perusteluna oli osaavan työvoiman saatavuuden turvaaminen. Tämähän on aivan järkevä tavoite kun suuret ikäluokat ovat poistumassa ansaitulle eläkkeelle. Meidän ikämiesten ja naisten eläkeen maksuun tarvitaan uusia työntekijöitä etenkin kasvuyrityksiin, joiden veronmaksukyky on paras.

Tietenkin nuorison opettaminen työntekoon ja työllistäminen tulee olla kaikkien mielessä, taito ja tahto tarve sopivuus ja pätevyys ratkaiskoot. Yhdenvartaiset työmarkkinat tulisi olla hallituksen tavoite, kansalaisoikeus pätevöityä ja kouluttautua työhön Suomessa tai ulkomailla. Nämä oikeudet tulee olla yhdenvertaiseti myös maahanmuuttajien ulottuvilla..


Tämä yhdenvertaisuus on nyky euroopalaisen unionisti ajattelun valtavirtaa. Tasa-arvoisen ja veroisen kansalaisuuden, syrjimättömän ajattelun ja ihmisyyden perusta. Rutiköyhien syrjittyjen Itä-Euroopan romaanien asiat on hoidettava heidän kotimaissaan kuntoon!  Ne uudet maahanmuuttajat jotka otetaan vastaan Suomeen kotoutetaan koulitaan erityistoimin työhön ja yhteiskuntaan heti. Ne jotka tulee töihin ohjataan suomalaisiin työoloihin ja työkulttuuriin, ennen kaikkea normaaleihin palkanmaksu tapoihin. Moraalin raja on tässä.

Laaduksata osaavaa työvoimaa ulkomailta pitäisi innostaa Suomeen. Tämän on aivan selkeästi tulevaisuuden suuri menestystekijä eurooppalaisessa ammattitaitoisen työvoiman kilpailussa. Myös glopaalisti on aloja, jossa vaaditaan esim. softan huippuosaamista. Julkisen puolen lääkäreitä ja sairaanhoitajia ei ole Suomessa riittävästi! On paljon aloja josta puuttuu sopivaa työväkeä. Vaikka on suuri työttömuus paikkoihin ei ole päteviä hakijoita?

Näin ei kuitenkaan käytännössä tehdä. HS 29.3. kertoi, että Suomella ei ole mekanismia, jolla esimerkiksi koulutettuja ihmisiä houkuteltaisiin maahan. Papereissa on ajatuksia työntekijöiden maahanmuuton edistämiseen, mutta ideoille ei ole rahoitusta. Tyypillistä!
Ulkomainen työvoima ei ole tulvimassa Suomeen. Kansainväliset osaajat ikävä kyllä hakeutuvat muualle kuin Suomeen.Suomen lähialueilla vieläkään ole mitään massoja odottamassa Suomeen työhön pääsyä. Maassa asuvaa maahanmuuttajaa ei kukaan ota edeleenkään mieluusti duuniin kuin pakon edessä.

Moni työnantaja kuitenkin innostuu ulkomailta palkkaamisesta ja on valmis lobbaamaan erilaisia työvoiman liikkuvuushankkeita kehitysmaista omille palkkalistoille. Tarvetta siis on, mutta maksajan on oltava valtio/kunta ja suurin halukuus sunnataan projekteihin. Onko tämä nyt laitaa enää?

Maahanmuuttaja on liiaksi  ihmisten mielissä uhkatekijä, vieraita vaikutteita ja outoa uskontoa tunnustava märkö. On paljon jopa heidän pukeutumisensa ihmettelyä etenkin naisten.

Eiköhön olisi aika meidän viimein viisastua eurooppalaistua ja hälventää perusteettomia päähän istutettuja oletuksia. Ei oikeista epäkohdista tarvitse mamu-asioissa vaijeta niihin on tartuttava jämäkästi.Mehän eletään työvoiman liikuvuuden osalata täysin purjein Euroopan unionin vapaissa rajattomissa oloissa.
 

Totutaan ihmeessä tähän outoon kummolaan ja ollaan siinä siististi.

Ado Sakari Ala-Krekola
Kasarminmäki