tiistai 26. heinäkuuta 2011

NORJAN JOUKKOSURMA - ISKU KANSANKODIN YTIMEEN



NORJALAISET OVAT KOKENEET KAUHEAN TERRORITEON

Norjan kansankoti ja pohjoismainen hyvinvointivaltio on kokenut kauhean verisen iskun ytimeensä Oslon keskustaan ja Utöyan saaren demarinuorten verilöylyssä.  Erityisesti puolustuskyvyttömien lasten ja nuorten silmitön ampuminen erikoisluodeilla oli täysin käsittämättömän raukkamainen teko.

Ultranationalismista voimansa ammentava  ja äärimmäisestä ulkomaalaisvastaisesta vihanpidosta voimansa  imevä terrorismi on totta täällä kotipohjolassa.  Tekijä olikin oikea hävistyksen kauhistuksen ruumillistuma, mielellään uniformuihin pukeutuva ihmispeto on tyrmistättänyt ihmisiä kaikkialla maailmassa. Uhrien määrä on huimaavan suuri ja osoittaa erittäin tarkkaa systemaattista suunnittelua ja pohjatonta murhanhimoa. Emme Suomessa varmaan käsitä täysin miten syvälle norjalaiseen yhteiskuntaan isku demarisaareen kohdistui. Saaressa pääkohde oli sieltä aiemmin poistunut  Norjan entinen pääministeri  Gro Harlem Brundtlandi.

Norjassa eletään monissa nuorten kodeissa syvää surua nuorten elämän menetyksistä. Se on monilla silmien aukenemisen ja pysähtymisen aikaa, mietitään mitä todella pahaa on norjalaisessa yhteiskunnassa on nyt tapahtunut. Saman tyyppisiä ajatuksia herätti koulusurmat meillä Kauhavan ja Jokelan tapaukset muutama vuosi sitten.  

Tämä oli hyvin harkittu aateellis-poliittinen isku päin moniarvoisen avoimen norjalaisen yhteiskunnan kasvoja ja sen kansanvallan ydintä vastaan. Usko pohjoismaiseen ihmiskasvoiseen  kansalaisyhteiskuntaan horjuu nyt monilla ihmisillä vakavasti. Kylmä turvattomuuden viima pyyhkii monien sisimässään näinä päivinä niin Norjassa Suomessa kuin koko Euroopassakin ja lauhtuakseen aikanaan. 

Puhtaaksi viljelty äärinationalismi on viimein ja taas kerran kypsynyt  veriteoiksi.  Kaiken jälkeen on mies innokkaana valmistautunut median läsnäollessa oikeudessa selittämään  noin 74 ihmisen tappamisen "tarpeellisuuteen" johtaneet syyt! Onhan miehellä ainakin otsaa! Pienintäkään katumusta teoistaan mies ei kuulemma osoita! Toivottavasti tälläinen röyhkeys torpataan viranomaisten taholta alkuunsa ja tapaus käsitellään suljetuin ovin.! Sitä käsittämätöntä potaskaa ei varmaan halua kuulla yhtä halaistua sanaa! Taannoin 90-luvulla Norjaa pyyhki satanismirokkiin liittynyt kirkkojenpolttovimma, joka lienee samaa syvää pahuutta ja röyhkeää omankäden oikeutta, kuin nyt käsillä olevan pohjattoman surullinen tapaus?

Kaikken hämmästyttävintä on havaita miehen johtajan kyvyt pyörittää norjalaista ja kansainvälistä mediaa mielensä mukaan.  Huippuna  internetissä olevan  "manifestinsa" hulvaton buffausapu, saadakseen sen  uteliaiden ihmisten luettavaksi. Hänen ajatusmailmaa leimaa vasta-jihad-liikken lietsoma Islamin-pelko ja Eurabia-teoria jossa oletetaan islamistien valloittavan lopulta koko Eurooopan.Toivottavasti Norjan verilöyly on yksittäinen ääritapaus, kuten viranomaiset ovat Suomessakin toivorikkaasti todenneet. Se onkin kai ainoa lohtu tässä kauheassa tapahtumassa ja tuollaista ääriajattelua tulee ruotia pelotta - erityisen kriittisesti.

Pitää tietenkin kysyä kuinka paljon on avoin demokraattinen yhteiskunta  sanavapauden nimissä valmis sietämään avointa pidikkeetöntä etnistä vihanlietsontaa. Sehän suuntautuu surutta ja sumeilematta kaikista erilaisista kulttuureista uskonnoista ja etnisistä ryhmistä tulevia maahanmuuttajia ja kaikkea aatteellista ja kansallista suvaitsevaisuutta vastaan. Ei kaikki läppä ja paskanheitto ole kovin vakavasti olettava asia,  pikemminkin poikamaista nettivaikutusten testausta, mutta toleranssit paukkuu nyt varmaan monilla, jos nämä vihapuheet kokoajan kiihtyvät kuten näyttää!.

Helpoin tie on leimata hänet mielenvikaiseksi psykopaatiksi ja olla puuttumatta syihin mistä kaikki pohjaton ihmisviha ammentaa ruudinhajuisen säälimättömyys voimansa. Kysyn kuitenkin onko tässä tapauksessa oikein yleistää tapaus pelkästään mielenvikaisuudeksi, kun siitä ei ole ollut tietääkseni pienintäkään vihjettä eikä merkintää lääkäreiden papereissa? Näin voimakkasti politsoitunut piilevä raivo ei ole enää minkäänlaisten valkotakkisten psykiatrien hallinnassa. Suuruudenhulluus on täysin ilmeistä!

Tarvitaan järeämpiä ennakoituja profiloituja viranomaistoimia ja kattavaa lainsäädäntöä. Selkeitä pykäliä jossa osoitetaan selkeät rajat viharikoksista, josta häkki heilahtaa ja kovat sanktiot tulee niskaan. Tavallisilla kansalaisilla on normaali lakiin perustuva ilmoitusvelvollisuus tapauksessa, jos jonkun henkeä tai terveyttä uhataan. 

Epäilty joukkosurmaaja on veljestön salaisuuksiin vihitty vapaamuurari ja mielestään mystinen ristiretkeläinen. Hän kuvailee valmistautuneensa  julmuuksien toteuttamiseen yhdeksän vuotta.  Mistä sysimustan vuonon pohjasta tai muusta kasvuympäristöstä syntyy tuollainen äitinsä kanssa rauhassa asuva ja  kuitenkin loppupeleissä verenhimoinen aseista ja apulannasta innostuva murhamies?.

Jäänkylmä katseinen lähes jumalolennoksi itsensä nostanut vaaleanrodun valioedustaja, joka katsoo oikeudekseen puuttua nuorten ihmisten henkeen ja terveyteen? Fasismia kaikki tyyni!! Mies vaatii etnisiä puhdistuksia myös Suomeen - kuinkas muuten - muun muassa 5000 muslimitaustaisen asukkaamme tappamista! No  onhan äärivihreä kalastaja Linkolakin testannut saman suuntaisia ekofasistisia ajatuksiaan jossain kirjoissaan ja haastatteluissa. 

Kaikkien suomalaisten yhteiskunnan turvallisuudesta vastaavien viranomaisten pitää tehostaa ennalta ehkäiseviä toimia kaikenlaisen terrorismin ja uhkien torjumiseksi jo etukäteen. Tehtävä ei ole helppo mutta käsiä ei voi nostaa pystyyn minkäänlaisten uhkien tai  uhkaajien edessä. Mihinkään muuhun en voi tässä  tavallisena huolestuneena vanhana miehenä ja asioita aprikoivana kansalaisena päätyä.

Ado Sakari Ala-Krekola
Kouvola

Ei kommentteja: