keskiviikko 14. syyskuuta 2011

VIHAPUHEISIIN PITÄÄ USKALTAA PUUTTUA







PRESIDENTTI MARTTI AHTISAARI PUUTTUI RASISMIIN VANHALLA

Presidentti Martti Ahtisaari kehoitti taannoin Vanhalla ylioppilastalolla ihmisiä kutsumaan yhden maahanmuuttajan kotiinsa kahville. Ihmisten tulisi tututustua edes yhteen vierasmaalaiseen, jotta ennakkoluulot edes hiukan hälvenisivät. Kirjailija Jari Tervo kiteytti tilanteen suoraan blogissaan; " Suomi on umpirasistinen maa"! Eipä tuohon ole paljon lisättävää.

Tässä yhteydessä en puhu normaalista valistuneesta keskustelusta enkä sanavapauden käytöstä, vaan puhtaasti rikollisista rasisitisesta purkauksista ulkomaalaisia kohtaan. Viranomaisten rasistiseen depattiin puuttumisella ei ole tarkoitus rajoittaa sanavapauden käyttöä eikä tärkeää  keskustelua maahanmuutto- tai kotouttamispolitiikasta. Tätä on syytä tässä yhteydessä tarkkaan korostaa. Puhun tästä asiasta ihmisyyden asialla - pohjalaisen suoruuden innoittamana  ja körttikristillisen ajattelutavan velvoittamana.  

Tähän asiaan on nyt kiinnitetty erityishuomio Suomessa  Norjan tapauksen jälkeen. Rimaa on päätetty nyt nostaa uhkia kohtaan, ennen kun on liian myöhäistä. Avoimen vapaan suvaitsevan yhteiskunnan tulee suojautua ja puolustautua tälläisiä ikäviä ilmiöitä vastaan. Pohjoismaisia leppoisia kansankoteja on horjutettu niin Suomessa Ruotsissa kuin Norjassakin. Suomessa eri syistä oleskeleville ihmisille olisi suotava kattava lainturva kaikenkarvaisten etnisten uhkailujen edessä.

Aiemmin selkeästi ulkomaalaiseksi tunnistettu henkilö sai vihamielisiä kuittailuja lähinnä humalaisilta ja  pääasiassa yöaikaan. Nyt on tilanne jotenkin muuttunut, heitä kehoitetaan poistumaan maasta keskellä kirkasta päivää. Sopivaisuuden pidikkeet ulkomaalisia kohtaan ovat viimevuosina murtuneet.  Nyt sanoja on lähes kuka tahansa niin sanottu tavallinen perussuomalainen. Henkilö katsoo oikeudekseen keskellä päivää rasistisin sanakääntein suomia tummia lähimmäisiä. Heitä ei haittaa vaikka he olisivat täysin supisuomalaisia ja asuneet Suomessa syntymästään saakka. Pääasia on oksentaa epäluuloisen pahoinvointinsa erilaisen lähimmäisen päälle. Tämä on sivistyksen kannalta aivan sietämätön ilmiö!Kansanedustaja Juha Eerola sanoi Ylen politiikkaradiossa, ettei oikein tiedä mitä se vihapuhe on - eikä hommafoorumin jäsenenä ole sitä havainnnut. 

Tässä on sen sanatarkka määritelmä;"Lain mukaan rangaistaviksi teoiksi kaiken rodulliseen ylemmyyteen tai vihaan perustuvien aatteiden levittämisen, rotusyrjintään kiihottamisen samoinkuin kaikki väkivaltaiset teot tai yllyttämisen sellaisiin tekoihin toista rotua tai toista ihonväriä tahi etnistä alkuperää olevaa henkilöryhmää vastaan, samoin kuin myös kaiken rotusortotoiminnan avustamisen, sen rahoittaminen mukaan lukien."  Nämä on ne asiat, joihin on viranomaisten on puututtava ja kansalainen voi siitä ilmoittaa poliisille.Tässä tarkassa valossa tulisi asioita tarkastella. 

Viime vuosikymmenenä on suomalaisen yhteiskunnan sisään kehittynyt  nettiyhteisöön kaikkia ulkomaalaisia yleistävä rasistinen vihanpito ja ideolooginen leppymätön kaunaisuus. Suuntaus on saanut muhia tähän asti melko rauhassa nimettömän puskasta ampumisen suojissa. Näissä vihanpurkauksissa kaikki sopivuus on unohdettu ja henkilökohtainen lain suoma etninen koskemattomuus on heitetty romukoppaan. Hyvät kansalaisen säälliset pöytätavat ja laillinen sivistynyt käyttäytyminen on niissä syrjivissä sysimustissa pohdinnoissa tyystin unohdettu.  

Mikä pahinta siitä ollaan myös hyvää vauhtia tekemässä hovikelpoista poliittista suuntausta.  Sen lähes ainoa linja ja ohjelma on yksioikoinen tylytys ja  vihamielinen suhtautuminen Suomessa oleviin ulkomaalaisiin. Sille on suotu demokratian nimissä edustus myös Suomen eduskuntaan ja sen keskeisiin valiokuntiin. Kansanvallalla on sääntönsä, mutta pitää kuitenkin muistaa, että tämä kannatusta tuottanut ajatuksenjuoksu on tässä tapauksessa naamioitu kriittiseksi maahanmuuttopolitiikaksi.! Tätä  suuntausta ei saa jättää huomiotta,  tai kuten 30-luvulla hiljaisella vaikenemisella ohittaa. Siihen on puututtava aina kun sitä kaupungilla arjessaan kohtaa tai jos nettissä tätä räikeää punaniskaisuutta havaitsee.  

Lainsäädäntö takaa turvan ja sanktiot  törkeimpien tapauksien varalle. Mutta myös yksittäinen kansalainen voi puuttua selkeään uhkaavaan sanakäytöön ulkomaalaisia kohtaan.! Julkiseen huuteluun voi rauhallisesti vastata puolustamalla pelotta henkilökohtaisen hyökkäyksen kokenutta ulkomaalaista henkilöä. Esimerkisi seuraavaan tapaan; "Lopeta heti" tokaisu voi tyssätä rasistisen meuhkaamisen siihen paikkaan. Suu loksahtaa helposti hyökkääjältä auki ja puuttumisen ällistys voi parantaa ikävän tavan kertaheitolla.

Ado Sakari Ala-Krekola
Kouvola 

Ei kommentteja: