lauantai 15. tammikuuta 2011

KOUVOLAN KAUPUNGINJOHTAJA LAURI LAMMINMÄKI ON VUODEN VAIKUTTAJA 2010





















KOUVOLAN LIITOSTIE ONKIN OLLUT OIKEA...

Kouvolan kapungin johtajan Lauri Lamminmäen valinta vuoden 2011 vaikuttajakasi kuntakentällä  osoittaa karulla tavalla, miten meidän kansalaisten tieto asioista on todella hatraa. Olemme todella kuntapolitiikan tekijöiden sinänsä tärkeiden maallikkojen luulojen oikkujen utopisten uskomusten ja epätietoisten demagokien ohjailtavissa ties mihin ajatukselliseen umpimetsään. Kauhea lapsen huuto kuuluu korvesta, koska tietoa oikeasta olipaikasta ei ole? 


Ja ei siinä vielä kaikki, hän päihitti Suomen innovatiivisen valopilkun Oulun ja Helsingin imussa paistattelevan Espoon johtajat. Miten tässä nyt näin pääsi tapahtumaan, eiköhän ne tonnin käädyt nyt äkkiä vaivihkaa hankita, saatta tulla kuntakentältä kysyjiä kylään? Tämä Suomen turhin onkin nyt tähdellisin!? "Onko tämä totta vai viinien huumaa?"

Meillä onkin yllättäen ilmeisen erityisen pätevä johtaja keulassa, eikö siitä olis syytä olla jo hiukan ylpeä. Oulussa oli aikoinaa jumalan teatterin paskanheitto näytelmä, sen  toteuttajat ovatkin tulleet näköjään tänne  "kouvostoliitton" termeineen , kaikkea oikeaa parjaava populismille  haiseva Puukon perikunta. Ihmetellään kun paska haisee vaikka yksin ollaan!? Olemme Kouvolan kaupungissa menneisyyden vankeja ja laulumme on "Koskaan et muttua saa" mutta se olikin 70-lukua sillon ei enää.. Siihen ei näköjään edes kyllästytä siitä on tehty kasanhuvia. Säälittävää touhua tämä nurjamieli, herätkään kaikki pahvit jo!

Valinnan takana olivat kuntasektorin keskeiset päättäjät, siis ne jotka todella tietävät miten Kouvolan asiat nyt makaa ja mikä on suunta ja uudistuksen tavoitteet. Uskon valinta ei ole suinkaan sattumaa, vaan kaikki se mitä on uus Kouvolassa tehty, on nähty tietävissä kuntapiireissä oikeana. Ainakin alku on ollut esimerkillistä kuntatietäjien piirissä arvioituna ja siitä tunnustus.. Paras-hankeessa liitos on tosiaakin vain lähtölaukaus, kuntanipun suuruus ei ratkaise sinänsä mitään, ilman tehokkaita rationalisointi toimia se saattaa olla hyppy ojasta allikkoon. Kouvolan johto on asian ajoissa oikein oivaltanut ja hyvä niin! Olemme  taantuman takia alakynnessä kuin passiivista painia se on nyt kuntatyö, mutta kun nousu alkaa ja sovitut pidikkeet vapauttuu, silloin kaikki muuttuu Kouvolan eduksi.

Eduskunta vaalien jälkeen tulee tietävästi Suomen kansalle Paras-hankkeen karvas päivitys ja sen mukaan kunnillemme annetaan varsinaiset madonluvut. Ne menneisyyden vangit, jotka riemuitsivat taatuman tuomasta näennäisestä kuntaratkaisun epäonnistumisesta, tulevat saamaan melkoisen äimistyksen pähkinän purtevaksi. Etten sanois silmät aukistaan minikuntien vastuullisille päättäjille valtiovallan musertavin toimin. Ehjä asetetaan haikailijoiden eteen ja siinä sitten ollaan kutistuneilla valtionrahoilla lievästi sanottuna kusessa. Miten kuntalain velvoitteet silloin täyttyy, jää arvoitukseki Iitissäkin?.

Onneksemme Kouvola ei  lähtenytkään etuajassa sutta pakoon ja näin ollen karhukaan ei ole ainakaan valtion toimin meillä vastassa. Toimi joka oli yhdessä harkittu ja kansanvaltaisesti kunnissa toteuttu ja sai nyt erityisen arvokkaan tunnustuksen Suomessa. Hyvä Kouvola ja sen arvollinen päättäntäkoneisto ja sen erityinen ammattimies johdossamme Lauri Lamminmäki. Olen ollut tästä asiata täysin varma alusta asti ja tässä pysyn nt vielä tukevammin..Tästä on hyvä jatkaa.

Ado Sakari Ala-Krekola
Kasarminmäki

Ei kommentteja: