torstai 20. tammikuuta 2011

YHDISTYMISVAPAUS ON PERUSOIKEUS MYÖS SIIRTOLAISILLE

SUOMI ON VAPAIDEN YHDISTYSTEN LUVATTU MAA

Espanjassa talvet asuva eläkeläinen Reijo Tossavainen on kritisoinut maahanmuuttajien toimintakeskuksen perustamista Kouvolaan. Hän piti sitä jopa tarpeettomana, koska hänen mielestään siihan tuhlaantuu joka tapauksessa ainakin "mutkan" kautta  korvamerkitöntä yhteistä rahaa. On  kuitenkin syytä muistaa yhdistymisvapaus on poliittinen perusoikeus Suomessa. Se on turvattu Suomessa perustuslaissa 13 momentissa."Jokaisella on oikeus lupaa hankkimatta järjestää kokouksia ja osallistua niihin". Jokaisella on yhdistymisvapaus.

Yhdistymisvapauteen sisältyy oikeus ilman lupaa perustaa yhdistys, kuulua tai olla kuulumatta yhdistykseen ja osallistua yhdistyksen toimintaan. Samoin on turvattu ammatillinen yhdistymisvapaus ja vapaus järjestyä muiden etujen valvomiseksi." Jokaiselle ihmisella oma kansallinen kulttuuri on äidinmaidossa saatu voimavara, eikä sitä saisi kukaan ehdoin tahdoin "sorkkia" millään perusteella. Kulttuuritoiminnen rajoittaminen ulkomaalaisista on todella kummalista.

Yhdistymisvapaus tarkoittaa muun muassa oikeutta perustaa yhdistyksiä sekä liittyä yhdistysten jäseniksi. Yhdistymisoikeus on myös oikeus olla kuulumatta yhdistyksiin ja oikeus halutessa erota yhdistyksestä, johon on liittynyt.Yhdistymisvapaus Suomessa koskee myös ulkomaalaisia henkilöitä. Ulkomaalaiset voivat siis perustaa yhdistyksiä, liittyä jo olemassa olevien yhdistysten jäseniksi ja toimia niissä aktiivisesti, myös hallituksen jäseninä ja yhdistyksen nimenkirjoittajina. Ainoa rajoitus on se, että yhdistyksen puheenjohtajan pitää asua Suomessa, edes Suomen kansalaisuutta ei edellytetä.

Reijo kantoi erityistä huolta myös yhdistyksen rahoituksesta  ja uumoili ennakoon sitä, että ulkomaalaisilla ei olisi varaa omaan kulttuuritoimintansa ylläpitoon. Kamoon siis miten niin ei ole!.Vapaaehtoisten maahanmuuton kannattajien rahattomuutta hän piti päivän selvän,siis vain köyhä voi olla mamuille armelias?. Aika uskomaton yleistys ja harhainen johtopäätös. Jos ihminen on köyhä hänen ei pitäisi perustaa yhdistyksiä vielä vähemmän harjoittaa omaa "vierasta" kulttuuriaan yhdessä muiden maanmiestensä kanssa yhteisön puitteissa. Köyhien kuuluu olla kai jököttää vain kotonaan? Köyhät pysyköön omissa oloissaan, eikä paapoa ketään maahanmuuttajia ei nyt ainakaan! Niitäkö kuuluu vihata se on viharikos, jos siihen liittyy yllytystä väkivaltaan kansanryhmää vastaan.? Ei helvetissä! Me ollaan vielä oikeusvaltio!


Tossavaisen Reijon pitäisi kansanedustajaehdokkaana tuntea kansalaisten perusoikeudet. Hän kuitenkin rytyy ensi töikseen perustuslain kimppuun kuin terrieri, vieläpä ei enempää eikä vähempää, rajoittamaan silmäteräämme yhdistymis- ja kokontumisvapautta. Eikö mikään vähempi eipogroottinen toimi riittäisi, joku iso siltarumpu Valkealaan tai ne surkeat peräkylien hiekkatiet kuntoon tai vanhusten natsikomentoon perustuvat hoito-olot inhimilliseen reilaan?Yksinkertaiseen lainsäädäntöön kannattaisi keskittyä nyt, johon uutena kansanedustajana hän voisi jopa vaalikaudella vaikuttaa.

Herää kysymys mikä kaikki muu yhdistystoiminta Kouvolassa on hänen lakkautuslistallaan, kun ne "perseaukiset" kinuaa yhteisiä varoja alvariinsa vuosittain "liikaa" kaupungilta?Yhdistys- ja kokoontumisvapauden rajoittaminen on aika uskomaton juttu Suomessa ja Kouvolassa, jos kyse olisi Pohjois-Koreasta tai muu valtioterrorinen yksinvalta, se olisi kai ymmärrettävää, mutta ei sekään missän nimessä hyväksyttävää?!Jo on aikoihin eletty! Mihin "holontnaan" meitä vietäisiin yksioikoisten punaiskojen komennossa?

Ado Sakari Ala-Krekola
Kouvola

Ei kommentteja: