tiistai 19. huhtikuuta 2011

KOUVOLA MENETTI VAHVAN ASEMANSA EDUSKUNNASSA











EDUSKUNNASSA ON VAIN KAKSI EDUSTAJAA KOUVOLASTA

Kouvola koki kovia eduskuntavaaleissa, osallisuus laajaan parlamentaariseen edunvalvontaan menettetiin lähes tyystin! Vaalit ovat aina kansanvallan suurta juhlaa ja ilman riittävää verenvaihtoa yhteiskunnan päättäjät muuttuvat helposti virkamiesten puolesta päättäviksi valtionhoitajiksi. Kansa kyynistyy turhautuu ja menettää uskonsa mahdollisuuteen vaikuttaa. Nyt ei käynyt onneksi niin. Rynnittiin uurnille joukon voimalla.!

Taas kerran on vaaleilla toivo nostatettu,uusi toivo muutokseen paremmasta huomiseta.  Uskotaan yhden äänen voimaan! Se tässä onkin hieno asia! Äänestysprosentin reipas nousu yli 70% on sekin suuri ilonaihe sinänsä.Keskusta sai kaiken syyn niskaansa hallitusvastusta, omista töpeksimistään ja myös muidenkin synneistä Euroopassa.

Suomi on  kansan haluamassa kuosissa siihen on tyydyttävä? Toivottavasti nyt on opittu vanha läksy, kuka viimein päättää tasavallassa. Toivottavasti politiikka palaa politiikkaan ja puututaan taas laajoja kansanosia todella koskettaviin arkipäivän ymmärrettäviin sosiaalipolittisiin kysymyksiin. Eurooppapolitiikka ei saa aina syödä kaikkia keskustelun eväitä! Se on täysin kohtuuton ja kansalaisia hämmentävä  seikka. Päätösten salamyhkäinen pöytiin ujuttaminen ja lähes täysi keskustelemattomuus on nyt viimein toivottavasti tullut tiensä päähän.

Kouvolassa kolme suurpuoluetta eivät valinneet selkeitä kärkiehdokkasta ja se kostautui pahasti nyt  kansan virittämässä "jytkyssä". Neljä istuvaa kansanedustajaamme jäi rannalle, veteraani Valto Koski lopetti ja konkari Markku Laukkanen tippui ja ensikertalaiset keltanokat Jari Larikka ja Markku Pakkanen jäivät myös ilman valtakirjoja. Rivit pääpuolueissa pitäisi ehdottomasti tiivistää! Vain kristillisdemokraattien iloinen terhakka varapuheenjohtaja Sari Palm säilytti pakkansa Arkadianmäellä. Tietysti se hieno asia, että edes yksi kokemusta omaava  kouvolalainen ajaa etujamme eduskunnassa. Uskon Lindströmillä olevan suorat yhteydet puolueensa johtoportaaseen, se on nyt todella kovaa valuuttaa Kouvolalle?

Täysin leppymätön kouvolakriitikko Reijo Tossavainen on muuttamassa kirjojaan kipinkapin mökilleen Savitaipaleelle - no niin sitä pitää!.  Hän lienee pesemässä kätensä lopullisesti Kouvolan täysin "mönkään" menneistä asioista? Omituinen outo, joskin vapaa veto ja kannattajat Kouvolassa petettiin karvaasti heti kättelyssä!. Parivalikko Palm ja Lindström joutuvat ajamaan Kouvolan ja Kymenlaakson asioita pääosin kaksistaan, se on heille todella vaikea paikka. Tossavaisen Reijohan ei Kouvolaan usko tipan tippaa?

Toivottavasti Kouvolassa on myös muita väyliä vallan keskuksiin, meidän asioista vastaaville vastuullisille toimijoille. Kouvolan menestys on meille kaupunkilaisille todella tärkeä kallis asia. Uusi Kouvola on sydämen asiamme, menneiseen erilliseen maalaismalliin ei ole paluuta. Jos perusuomalaiset on hallituksessa, se avannee väylän valtuutettu Jari Lindströmille myös jotkut ovet vallan kammareihin?

Demareissa oli Harri Helmisen mukaan neljä ehdokasta "liikaa" ja näin puolueen edustaja Valto Kosken tilalle Kouvolasta jäivat haaveeksi. Demarit veti voiton gallubeista, mutta tappio oppositioasemasta huolimatta oli  selvä.  Suurimman puolueen paikkaa ei tullut! Valtuustoon jää nyt  neljä parlamentaarista verkostokokemusta omaavaa herraa, jotka voivat keskittyä nyt yksiomaan Kouvolan menestykseen, jos pettymykseltään siihen haluavat  ryhtyä?


Kokoomus pääsi hallitusvastuussa kuin koira veräjästä ja on nyt Suomen suurin puolue. Mutta Kouvolan kokoomuksen painoarvo on pienentynyt merkittävästi. Hyväosaiset olivat päättäneet pitää kiinni rahoistaan vaikka pitkin hampain. Kouvola on ollut alakynnessä valtion laitosten hajasijoituksessa. Kotka kuorii usein kermat, kurri jää meille. Olemme olleet menettäjiä, muutamaa kirkasta valopilkkua lukuun ottamatta. Tästä ollaan oltu hiukan tuskastuneita Kouvolassa. Omiin kansanedustajiin asetettiin uus Kouvolassa suuria toiveita, niissä ilmeisetikin hiukan petyttiin, kun jatkoaikoja ei herunut kaikille entisille.

Kouvolan on nyt terävöitettävä edunvalvontaansa, jos se haluaa säilyä valtakunnan asioissa mukana. Muuten jäämme auttamatta  katveeseen. Suuri joukko tärkeitä kuntalakeja on ollut vaalien takia siirrettynä käsittelyyn vaalien jälkeen. Niihin on nyt paneuduttava tarmolla puolueiden taustajoukoissa vaikutten. Muu ei nyt auta.

Nyt pitäisi kohdistaa päähuomio kotimaan asioihin, siis niihin jotka voimme itse vielä päättää. Ihmisten sosiaaliseen hyvinvointiin, terveydenhuollon uudistamiseen, köyhyyden torjuntaan, nuorison työllisyyteen, vanhushuoltoon, syrjäytymiskehityksen pysäyttämiseen ja ennen muuta yrittämisen edellytyksien huomattavaan parantamiseen.


Kaikkin niihin avoimiin suuriin kysymyksiin, joihin kansa nyt vaalituloksella vaatii nopeita korjaavia toimia! Sitä suuri osa kansasta toivoo nyt kädet ristissä. Tämän suomalaisen "kansannousun" vähättely ja ohittaminen olan kohtuksella olisi todella suuri yhteiskunnallinen virhe!

Ado Sakari Ala-Krekola
Kasarminmäki

Ei kommentteja: