torstai 21. huhtikuuta 2011

OIKEAT SUOMALAISET - TRUE FINNS RULETTAA






EUROOPPA IHMEISSÄÄN SOINILAISTEN MAHTIVOITOSTA

Perussuomalaisen  puolueen mahtivoittoa ihmeteltiin huuli pyöreänä ympäri Eurooppaa.  Onhan Suomen vaaleilla myös tarkeä europpapolittinen kipakka vaikutuksensa.


Puolue on koettu siellä hyvin vanhoillis- konservatiiviseksi, jopa äärinationalistiseksi. Suomi on muuttumassa mielikuvissa  Euroopan änkyräksi ja vanhoilliseksi eurolinnakkeeksi, koska perussuomalaiset  eivät sulata roskalainojen kaatamista kansalaisten niskaan. Eduskunnassa he istuvat demareiden ja keskustalaisten välissä, joten he ovat Suomen puoluekartalla keskustavasemmistolaisia.

Portugalissa kielteinen asenne lainatakuisiin on koettu jopa loukkaavana. Suoraan käännettynä puolueen nimi ei ulkomailla olekaan perussuomalaiset, vaan pikemminkin "tosisuomalaiset" tai "oikeat suomalaiset". Euroopan oikeistopopulistit luulevat kai heitä nyt veljespuolueeksi? Ruotasalaiset ovat kauhuissaan vaalituloksesta, siellähän ruotsidemokraatit on selkeästi yksipuinen siirolaisasioihin keskittyvä ääriryhmä. Heidän kanssan ei tehdä mitään yhteistyötä.

Todella mielenkiintoinen näkökulma soinilaisuudesta. Kokonaan toinen asia on se, onko maailmalla oikea kuva puolueesta, luulen sen oleva aika yksioikoinen tulkinta. Me suomalaisethan olemme erityisen herkkähipiäisiä ja tarkkoja siitä mitä maastamme maailmalla ajatellaan. Norsuvertauksen tuntenevat  kaikki. Tässä on taas uuden selittelemisen paikka viisastenkerhojen ökybrändäreille?. Uskon tilanteen selkeävän huomattavasti hallitusohjelman myötä lähiaikoina. Valoa kannetaan Eurooppaan varmaan pian vaikka säkillä, ilmeisen vinoutuneeseen suomikuvan oikomiseksi. Menen ja tiedä?

Käännösten kirjo on viidellä eurokielellä True Finns englanniksi , Wahre Finnen saksaksi , Sannfinlärdarna ruotsiksi , Veri Finlandesi nimitetään italiaksi, ja Finlandeses Verdadeiros nimellä sen tuntevat nyt myös portugalilaiset. Euroopassa ei tunneta ilmeistikään puolueen juuria ja aatteita laisinkaan.  Suomen Maaseudunpuolueen perikunta on nyt nationalistinen ja kristillissosiaalinen puolue, maalaisen vanhavennamolaisen aatemaailman soinilainen lähiöiden pubikulttuuriin sopiva päivitys. Se saa runsasta vastakaikua juuri tästä täysin ymmärrettävästä syystä.

Puolueen kasvogalleria on runsaan naisellinen ja henki on edelleen hyvin tunnistettavan perusvennamolainen. Soinilaisuus on koettu myös kiehtovana perisuomalaisena äijäliikkeenä. Sisulaiset ovat puolueen sisällä oleva kovaääninen jyrkkä rytmiryhmä, se on kai alle kymmenpäinen? Timo Soini on ottanut "leijonaryhmän" laskelmoiden listoilleen, paineiden purkamiseksi puolueen kannatukseen. Siinä hän onnisti todella hyvin! Se on koettu jossain  pelottavaksi kumuksi, mutta yhteiskuntarauhan kannalta siinä on myönteisäkin juonteita.

Timo Soini on todennut saksalaislehdedelle Suomen maahanmuutopolitiikan olevan hyvässä mallissa - no proplem. Viipurilaisen Veikko Vennamon perintö siirtokarjalaisten asuttamiseksi ja juurruttamiselle kantasuomeen antaa hyvän pohjan puolueen tiukkaan asialliseen työperäiseen siirtolaislinjaan.  Maahanamuuttajien sosiaaliset asiat tulee hoitaa yhteiskunnassa niin hyvin, että heistä tulee rikkaus ja voima suomaliselle työelämälle ja kulttuurille. Ei kai kukaan halua meille syrjäytynyttä täysin joutilasta juurtumatonta ulkomaalaisväestöä, joka polttaa muun työn puutteessa 500 autoa yhdessä yössä? Se kai on täysin selvää! Näinhän Pariisissa tapahtui taannoin. Se on tämän asian nurjin käätöpuoli.

Kouvolan kaupungin maahanmuutotoimisto tekee juuri tätä tärkeää  sosiaalityötä siirtolaisten juurtumisen ja sopeutumisen  puolesta. Yhdessä kaupunungin seurakunnan ja sisäasianministeriön virkanmiesten kanssa hyvässä yhteistyössä. Kuovolaan tulee syksyllä laajennetuin virkavaltuuksin varustettu maahanmuuttokoordinaattori eläköityvän Satu Kurrin tilalle. Tämä jos mikä tehostaa vielä entisestään siirtolaisasioiden hyvää hoitoa Kouvolassa. Puhutaan siten mitä puhutaan, ilman sarvia ja hampaita. 

Tämä on järjestynyt  oikeudenmukainen ja laillinen tapa hoitaa myös nämä välttämättömät marginaaliset mamu-asiat Kouvolassa. Ilman turhaa tarkoitus hakuista kuohkaamista ja syrjivää sysimistä siis huomatkaa laillisesti.
Kansanlaisten tulisi nähdä asiat oikeissa mittasuhteessa ja ennen muuta oikessa kristillishumaanissa valossa. Se ei ole kai liikaa vaadittu?

Uudelta kansanedustajalta  Reijo Tossavaiselta odottaisin voittajana vähän enemmän reilua äijää - valtiomiesmäisyyttä.  Muutakin kuin maahanmuuttokoordinaattorin ja rehellisen naisen tunteista nousevien kannaottojen julkista oikaisua. Reijo  "perseen pitää kestää jo merivettä", ne kovan paineen alla uurastavat upeat naiset  eivät toimi siellä omassa asiassa eikä turhaan!. 
Kaikkien tulisi jo viimein tämä ymmärtää Kouvolassa. Ilman kaupungin järjestämää viranomaistyötä maahanmuuttokoordinointia ja muuta tukea siirtolaisten sosiaalinen soputuminen suomalaiseen yhteiskuntaan ja työelämään olisi monille todella vaikeaa.

Oikeat Suomalaiset  - True Finns on varteenotettava kannaotto kansanvaltaan ja siinä mielessä - no proplem!

Ado Sakari Ala-Krekola
Kasarminmäki

Ei kommentteja: