perjantai 8. lokakuuta 2010

NÄÄ ASIAT MINUU RIEPOO UUES KOUVOLAS ENITEN

Norsun kyynel
  
Sehän minuu riepoo, kun tää suur Kouvola riepoo niin monii ja ihan syyttä.Tää Kouvola on mun mieilest ihan hyvä asia, koska vanhois kunnis alko olla pelkkää retroo, puutetta ja tuoretta velkaa. No Valkealas isänil oli omast takaa viel rahaa, mut muut kunnat alko olee melko kural. Persaukisii ne oli ne isot liitoskunnat. Elimäki oli kiikunkaakun omillaa, Jaalast en pahemmin tiijä, pientä se touhu ol siel joka tapaukses.Itti ol niin äveriäs että pääti pärjätä yksinää niil?

Aiheelist napinaakin on Kouvolas, mut kotikuntaikävää itketää paljon, siit miä olen ihan vissi. Kouvola sopimukses on mukaan kokoomus demarit kepu kristilliset vihreet ja osa sitoutumattomist jos oikein muistan? Sill porukal pitäis tää talouskurimus 22 millin vaje tasottaa.  Ja saaha tää Kymes oleva vuotava paatii kuiville ja äkkiä! Onks se Kola-sopimus  paskapaperii vai kyetääkö muutoksee, sehän myö nähää jos eletää.

Velkoi joututaa ottamaa tulevaisuues yli lääkärin määrämän limitin. Yhistymis uueks kunnaks velat pantii helpottuneen yhtee säkkii miehis ja sitt hevosenkenkä hymyy piisas maireis naamois kaikil? Sit vietii se syntisäkki marmoritalon kasöörin huoleks säilytyksee!.

Tais naama mennä norsunvitulle monelt päättäjält, kun herrat alko latoo uusii kylmii lukui niiten etee? Pakko tää uus kuntavalssi on tanssii loppuun vaikka kenkää joskus puristaakin! Valoo kyl pitäis kantaa sisää marmorihotellii vaikka säkillä? Muuten meijät hukka perii kaikki!..
Nyt perseet penkii ja asiat on pantava kuntoo, ei tää homma vetele jos äyri nousee 25 rosentii väki ottaa täält Kouvolast Ritolat muualle!

Pitihän meijän tähän Paras-hankkesee mennä, kun se ollu vähän pakkorako Suomes ja kovast tapetil ja iso talo on aina iso talo se Riepula vakuutti. No sanotaahan sit et  olkoo miten iso talo tahaasa jos raha ei oo niin sit ei oo. Suurhan on tehokst ja iso nenä miehel on komia.

Annetaa omalle kunta sonnille mahollisuus es kerran kokeilla selkää nousuu? Siit pitäsi lähtee miä oon sitä mieltä! Ei pitäs hiehoa mahoksi haukkua, ennen kun sonnia on kokeiltu! Niinhän se seminolooki Riepukin sano, et kuntakimpaa pokii hyötyi kun kuusis hövelist avioo mentii!

Iitin rikkaat hevosmiehet ei tätä kieppilähtöö kattoneet loppuu, repivät lapuusa just ennen kotii lähtöä?. Nyt ne on Partasen Kallen kunnas kuses kuulemma, mut sit ei saa kellekää toitottaa.? Onks se orien ori Vieteri enää hengiskää kuka tietää?

Kouvolas on vuostasol kassas Pousin Jussil ja Kosken Valtsul jettavii ja törsättävii euroi sellaset 165 millii ja väkee hommis kaikkiaa, jos tuuraaja parat otetaa nyt kiusamatta lukuu yli 6000 nuppii ja se ei oo ihan pien asia. Annetaa nyt kunnan porukoille mahollisuus näyttää mista kana kusee, mut seurataa mistä lirisee mitä ne isot pamput kaupungin talol  ja valtuuston kellokkaat tekee. Onkse meijä isopäällikko Istuva Härkä; Lamminmäen Lauri vähän hissukka mies kun ei lyö nyrkkii pöyän läpi näis rahaasiois. Eiks siin talos oo mitää tolkkuu?Valtuustohan se päättää loppupeleis.

Kouvola-paperi ei pappa Lindströmin PerSuille eikä punapää Saavalaisen sakille kelvannu, ne haluu säilyttää vapaat kädet. Ei laita remonttihanskoi käsiin, kun ollaa paskas heijän mielest kurkuu myöten.! Siinhän populistin ja retropesä likaantuu.Nostetaa sit metakka jos mitää ei saaha aikaa pitemäs juoksus ja hinnat karkaa pilvii. Vähän kul mietityttää miten Kouvolan akan pojille käy, taitaa Sompin Heikil kohta pyörii mirri leuan alla!? 

Tuleeko tosiaa niit hurjii korotuksii kaikkii kuntahintoi ja nostetaako mökkiveroi pilvii sillee kun Lamminmäen Lauri on lehis uhkaillu rahvast? Hanavesi ei kyl sais puolel kallistuu, joku tolkku niis Unkarin viinien kustannuks pitäis olla! Kossun hintaki on ollu laskus ja siinhän on on yli puolet vettä.! Vesiherra Tähtisen Anssil riittää selittelyi, mut veen hinta ei pitäis senkää mielest nostaa ainakaa noin helvetin paljon..Vesilaitos Oy on veslaitos Oy ja Isakow on Isakow eläkkelläkin kai jo?.

Mut mien en usko sellasee puhtaasee köyhyytee kun minikuntaa, jolla on varaa vaan yhtee syöpähoitoo vuoes! Tai vaik ois kuinka pahoi vaivoi äijäl ne pistetää vaan buranan kans petii kärsimää kotii eukon hoteisii. Tosisairas saa ruinaamal ruinata paikkaa puukkotuksee, pitääks sen potilaan kuolla tautiisa ens? Hoitojono ei liiku kun suurel rahal yksityisel puolel.Onks täs nyt mitää rotii. Just tehty hourula Kuusaal on melkee tyhjä.Hyvä asia se on jos vaan äiskän avohoijos diapamil pärjäillää.

Ei kukaa saa enää minkäänlaist kotiapuu kunnalt, mut valot palaa läpi yön yli pöllöön pururadal! Ja jos ne siivojamammat sumpille joskus tulee, no ne ei paljon muuta saa sit tehäkää! Mummot saa kolata lumesa pihast ite? Papoille käyää kyl oluet kaupast hakemas ja samal itelle tupakat?. Viien vuoen suoja(työ) johtopampuille  ja kolmen vuoen loparisuoja duurareille on tosi reilu diili, siin ajas pitäis olla aikaa järkätä asiat mallillee..

Rahat pannaa jumalattomast niihin ihme Euro-vipuvarsii, eikä niist näytä syntyvän mitää mikä meit auttais tosissaa! Vai onks joku huomannu selvii paranuksii täs uudes kokoonpanos? Miksei kunnan iskät ja äiskät tee kunnas omii päätöksii, aina pitää hakee suurel rahal vierast konsultaani selkänojaa nuijan kopautukselle?. Maalaisjären pitäis riittää.Eiks vastuuta vois kantaa ja päätää asioist ihan ite? 

Sairaan hoitoo ja perheitten kotitukee kotoon oleville mummojen ja papojen avuks  pitäis ottaa lisää väkee, eikä mutakaa kunnan pelkkii ydintehtävii sais karsii ylettömäs. Mut pitääks meijän ostaa joku Turmion Kätilöt pelotelee meit alastomil naisil jäähallii kunnan rahoil?Ei kai nyt sentään!

Uus sairaala olis hieno homma sairaille ja et saahaa lekureit ja muuta hoituriväkee paremmin tänne entisee paskan tuoksusee "turhalaa".Myö kansa on äänet valtuutetuil annettu, eiks se riitä? Häh? Koulut otettii pienist kylist pois ens töiks suurel porul? Onko siin järkee vai ei?Kuntaväkee ei halutais vähentää sit millää, vaan työnnetää miljoonakäsi joka budjetti riihes niiten pelos elävin köyhien taskuun?! Nirhitää ja nirhitää pikkuhiljaa ja savustetaa porukkaa pihalle, parempi olis kertarysäys ja loput sais jäädä rauhas hommii?

Mut sellain kaiken vian ettimiin uuest Kouvolast joka ristuksen asiaa  pänii minuu aika rankast. Ei kaikkii kiristävii pantoi omas pääs voi panna uuen Kouvolan syyks. Kaikkii huhui pannaa liikkelle, vaikka niiss ei oo mitää perää, ei päätä eikä hantääkää. Laurin virkaautoo haukutaa oikein porukal, vaikka se ol ihan tavalliin farkku perheaudi. Pitäis puuttuu suurii rahoi törsäävii suurii summii, ei lillukan varsii... 

Kaupungin talol on kulttuuriherroil ja akoil pahoi riitoi ja tulehuksii työsuhteis?. Eiks niit vois setvii omas piiris?. Oliks pakko ottaa ulkopuoliin erkki aina omii asio hoitamaa. Eiks siel oo johtoo ja päälikköi enää olemas? Muuten tääl Kouvolas menee yleiset kattoen aika papillisest. Ainakii viel ennen suurta maksutsunamii?. Tää on taivahan tosi!Mitäs turhist lillukoist alkaa narisee, kun leipää viel on pöyäs?

Kun vaan ei ois niin paljon sit viranvikatikki pelkoo, ettei uskalleta  tehä  mitää muuta kun riiellää nyrkit savaes?.Hyvä tää uuskunta on kun se hyväks tehää tää raakile. Kun ei vaan tuhannen taalan paikka missata eriseuroihin! Kyl miä luotan Kouvolaa jatkos, jos vaan siel ollaa jämäköit ja sovus rakennetaa tolkun kuntapolitiikkaa mut halval äyril..

Nää asiat minuu  rieppoo uues Kouvolas eniten.


Ado Sakari Ala-Krekola
Entiin Valkealalain