tiistai 12. lokakuuta 2010

SEURAKUNTAVAALIT ON KANSAN ÄÄNI KIRKOSSA!

VARHAISNUORISO  PÄÄSEE  KIRKOSSA UURNILLE EKAKERTAA

Kouvolan seurakuntayhtymän kirkkovaltuustovaalit on kansan ääni kirkossa ja kansanvaltainen mahdollisuus valita ja koota kirkon hallintoa.Ääni voi tuleentua hyvässä lykyssä myös kirkolliskokouspäätösten sisältöön. Valtuusto on  kirkon  taloudessa ensisijainen päättäjä.  

Toimintaan ja työmuotoihin voit nyt äänestäen vaikuttaa edustajasi kautta omassa seurakunnassasi. He suunnitelevat kehittävät ja ohjaavat seurakunnan toimintaa. Heidän joukostaan valitaan myös seurakuntaneuvoston jäsenet.Tee ihmeessä nyt äänestyspäätös älä arkaile yhtään!

Kirkkovaltuusto jakaa taloudelliset resussit seurakuntatyöhön ja on siinä keskeisessä avainasemassa. Se linjaa paljolti mitä viikkotoimintaa niiden kiveen hakattujen "pysyväistoimintojen"  lisäksi seurakunnassa on tarjolla.

Kirkon ja oman seurakunnan papilliseen menoon sillä ei  liiemmin vaikuteta. Se on turha luulo ja toive. Papit vastaa virkan hoidostaan perimmältään vain yksin Jumalalle. Ne oletetut opilliset hairahdukset siinä, ovat sitten tuomiokapitulissa pähkittäviä piispan toimialaan kuuuluvia asioita.

Marraskuiset seurakuntavaalit on historiallinen vaali, sillä 16-vuotiailla kirkon jäsenillä on nyt äänioikeus. Se on täysin oikea suunta norjistaa ja nuorentaa kirkon osin jämähtäneen pysähtynyttä patavanhiollista ja kalkketunutta nykymenoa. Lapsi ja nuorisotyö on kansankirkon horjumataon perusta ja kivijalka. Työmuodoista kaikkein hedelmällisin.

Valtuutus nuorille äänestämään on kruunu tähän jaloon hyödylliseen johdonmukaiseen työhön. Toivottavasti nuoret myös uudistaa omaehtoisesti kirkon tapoja toimia nuorten yhteisönä, tekevat sen se tutuksi jutuksi kaikenlaisille nuorille myös ns. pahiksille ja syrjäytyneille, kodikkaaksi paikaksi olla ja toimia yhdessä! Kirkko on suvereenisti jäsentensä muodostama yhteisö!

Äänioikeus tulee nähdä demokratia kasvatuksena, eikä huolestua sitä osaavatko untuvikot äänestää varmasti "oikein" vaalissa. Luultavammin nuoret äänestää tunteimiaan nuoria hyviksi tyypeiksi tietämiään ehdokkaita ja se onkin kirkon hallinnon nuoristumisen kannalta enemmän kuin toivottava. Se on siistiä komppia ja todella suotavaa. Särmää herutusta koko pikari, tää luovutettu vallan viinitilkka, syökää juokaa  ja iloitkaa nuoret siitä!.

Tämä uudistus on hyvä jatke kirkon jäntevään realistiseen  nuorisokasvatukseen  ja se toivoisi aukovan tietä nuorten aktiivisuuteen myös kunta- ja eduskuntavaaleissa.Luultavasti se myös tekee sen oppinsa kautta!

Kirkon avausta äänioikeuden laajennukseen varhaisnuorisoon pidän kirkon lämpimänä käden ojennuksena nuorille. Arvonantona nuorten  päätäntään itseään koskevissa asioissa ja luottamuksen osoituksena muuten niin usein ohdakkeisella matkalla vastuulliseen aikuisuuteen.


Seurakuntavaalien äänestysaktiivisuus oli  todella alhainen 2006 14.5% voi veljet!. Toivottavasti seurakuntalaiset  menevät innokkaamin nuorten mukana äänestämään ja sitä kautta rakentamaan  mieleistään seurakuntaa. Ainakin teoriassa sen pitäisi toimia?.


Evankeiliumin sanoma; "Älkää estäkö heitä" antaa mielestäni jokiselle  äänivaltaiselle ihmiselle oikeutuksen uurnille, ilman kiperää  podintaa voinko minä tälläinen ihminen nyt sinne änestämään mennä?.Voit mene!


Ado Sakari Ala-Krekola
Kasarminmäki