perjantai 29. lokakuuta 2010

KOVAT RASVAT PUHUTTAA EIKÖ KORESTROLILÄÄKKEET OLEKAAN TEHOKKAITA?



Nyt kuuluu todella kummia kolestrolilääke rintamalta!?Eikö kansalle lähes väkisin tai ainakin pelottelemalla syötetty kolestorolilääkitys olekaan väitetyn tehokasta?

Jo noin 700 00 suomalaista hotkii äkkikuoleman pelossa kolestrolilääkkeitä pelastavana  helppona tienä pitkään ikään!. Nyt on tullut uutta tuoretta  tutkimustulosta vapaan puoluettoman tutkimuksen maailmasta, joka ei tuekaan näin massivista kansanlääkintää.

Niin mielettömän monille on tämä lääketarina syötetty totena, jos et näitä nappeja ota henki pois jos ei hyvin äkkiä niin kuitenkin pian. No kukapa  professoritason varmaa vakuuttelua uskaltaisi epäillä. Meillehän jo lapsena opettiin että kalanmaksaöljy on syötävä, vaikka se niin mielttömän vastenmieleisen pahaa olikin. Kaikki lääkärin määräämat lääkkeet on liikoja kyselemättä nieltävä nöyränä poikana.

Kaikki alkoi Tohtori Pekka Puskan Pohjois-Karjala projektista 70-luvulla, jolloin raavaille miehille alkoivat vaimot syöttää vihanneksia miehensä menettämisen pelossa so. pupunruokaa. Kaikkiin kovia rasvoja sisältäviin tuotteisiin liitettiin ykskantaan pääkallokuvio.

Taustalla oli kohonnut sepelvaltimotauti kuolleisuus, ja syylliseksi päätettin kovatrasvat.
Olisko ruokavalio kuitenkin sepalvaltimotaudin tehokkain ehkäisijä, eikä tämä lääkitys? 
Jostain kumman syystä projektin myötä sydänkuolleisuus vähenikin damaattisesti. Oliskohan vihannekset ja muut kokojyvä tuotteet ja ruokaremonttit tehneet tehtävänsä ja vaimon huolehtiva rakkaus parantanut läskikapinalliset pahimmalta sgenariolta. Mene ja tiedä. Elintavoilla voidaan nähtävästi vaikuttaa kaikkein tehokkaimmin omaan terveyteensä! Tästä ollaan yksimielisiä!

Sen rasvamantraa alettiin  niin perisuomalaiseen perusteelliseen tapaan jauhamaan, etttä tuli kansanuskoa jos mistä! Ihanan maukas voinokarekkin oli pannassa. Voi veljet tätä terveysnatsien ruokotonta aikaa!  Puhumattakaan taivaallisen hyvä läskisoossikin oli niissä arvioissa rankattu kuolettavaksi negtariksi. Tämäkin "totuus" on viimeaikona asetteu kyseenalaiseksi. Voi onkin tuiki tärkeä  E-vitaminnin imeytymissilta!

Vanhakansa ei  kuitenkaan täysin uskonut rasvatarinaa ja punaista maitoa ostettiin ja juotiin sitkeästi. Se toisinajattelija, joka sitä kärryynsä lastasi  luokiteltiin auttamattoman tietämättömäksi juntiksi. Oikeaksi terveydestään välittämättömäksi barbaariksi.
Faktaa on kuitenkin se että kovat rasvat aiheuttaa suonten tukkeutumaa eli sepelvaltimotautia, etenkin nuorille ihmisille mutta kolestrolilääkitys ei sitä estä, kuten on väitetty!

Oliko taas kerran kansan syvät rivit oikeassa kun epäilivat rasvaväitettä vääräksi. Olivat mutta ei kaikilta osin!Lääketutkimuksissakin jos jotain negatiivisiä vaikutuksia ilmeni, ne lopetettiin välittömästi tai toistettiin niin kauan että haluttu vaikutus saatiin. Nyt lääketutkimus on vietävä loppuun mukinoitta ja se hyvä asia.

Nyt on todettu kolesterolia alentavat lääkkeet eivät välttämättä vähennäkään sydänkohtauksia tai kuolemia kuten aiemmin on väitetty. Niin kutsutut statiinilääkkeet kyllä alentavat kolesterolia, mutta moni tutkija ja lääkäri on huomannut, että tutkimuksista ei ole saatu näyttöä kuolemantapausten vähenemisestä. Tässä sitä nyt ollaan kaikki kieltäymykset olleet täysin turhia. Onko munkillinen oikeaoppisuus  valunut hukkaan?.
Yli 65-vuotialta pitäisi kolestrolilääkitys lopettaa kokonaan hyödyttämänä, tästä ollaan nykyisin kai yksimielisiä?

Maanantain MOT-ohjelmassa useat asiantuntijatahot kertovat, että kolesterolilääkkeet voivat jopa nostaa kuoleman riskiä.Lisäksi kolesterolia alentavien statiinilääkkeiden on huomattu aiheuttavan myös muita haittavaikutuksia kuten haimatulehduksia ja diabetesta.
Ohjelmassa kerrotaan lisäksi, että useiden tutkimusten mukaan korkean kolesterolin tiedetään olevan riskitekijä vain nuorille miehille.

Haastatelluista asiantuntijoista moni myös väittää, että esimerkiksi ikääntyneille naisille korkea kolesteroli olisi itse asiassa hyvä asia.

Suomen Sydänliiton puheenjohtaja professori Matti Uusitupa sanoo, että ohjelma perustui pelkästään provokatiivisiin väitteisiin, mutta myöntää, että osa saattaa syödä kolesterolin alentamislääkkeitä turhaan. Kuitenkin johtavat kansanterveysprofessorit ovat lähes kaikki, yhtä lukuun ottamatta, saaneet lääketehtailta rahallista tukea.

Ylivoimainen enemmistö vakavasti otettavista tutkijoista pitää LDL-kolesterolipitoisuutta suorassa syy-suhteessa valtimokovettumatautiin. Alentamalla kolesterolipitoisuutta lääkkein tai ruokavaliolla, saadaan valtimotautitapaukset vähenemään. Tästä on niin vahva näyttö, että tämä lipidihypoteesi kyllä kestää, Uusitupa selittää.

Statiinit ovat Uusituvan mukaan olleet pitkällä aikavälillä hyvin turvallinen lääkeaineryhmä. Mitä matalariskisimpiin henkilöihin mennään ja pyritään heidän kolesterolitasoaan alentamaan, niin suhteellinen hyöty käy entistä vähäisemmäksi, Uusitupa lisää.

Kolesterolin alentamislääkkeet ovat tällä hetkellä maailman myydyin lääkeryhmä.
Ei siis ihme jos se on maailmanlaajuisesti  lyönyt läpi itsensä lääkärikuntaan ilman suurempaa kritikkiä. Taustalla on mahtavat taloudelliset resussit muokkamaan suotuisaa mielipideilmastoa massakäytölle.

Lääkeen väitetään olevan kaikinpuolin turvallinen, vaikka nyt on havahduttuu suuriin sivuvaikutuksiin, jopa äkkikuolemia siihen yhdistämättömään haimatulehdukseen! Tämäkö on kiitos papillisesta lääkeiden syönnistämme?

Tämä asia on niin ristiriitainen tapaus, ei tiedä enää kehen uskoa ja näin ei saisi kansanlääkinnässä sulo Suomessamme olla! Vai mitä?

Ado Sakari Ala-Krekola
Kasarminmäki

Ei kommentteja: