sunnuntai 27. helmikuuta 2011

KOUVOLAN MUSTAMAALAUS ON OLLUTKIN TÄYSIN PERUSTEETONTA












KOUVOLAN TALOUSLUKUJA ON SYNKISTELTY KUIVAMUSTEKYNILLÄ?


Kouvolassa on sairaan sitkeästi väitetty  Kouvolan kaupungin talouden olevan 2010 ja myös  tulevaisuudessa vahvasti alijäämäinen. Tämä ei pidäkään alkuunkaan paikkansa, vaan talous on jo nyt jopa 5 miljoonaa ylijäämäinen. On paljastunut jättimainen 25 miljoonan euron ero toden ja johtoportaan puheiden välillä.


Kaupungin työntekijöiden suunnitellut lomautukset esitetään pikapikaa peruttavaksi. Pitää tietysti kysyä kuka on vastuussa näin vääristä talousluvuista, joita on muka oikeina meille huolestuneille kaupunkilaisille totena toitotettu? Valtuutetuilta on puristettu ryhmäpäätöksillä suuria leikkauksia kouluihin neuvoloihin ja muihin kansalaisille tärkeisiin lakisääteisiin peruspalveluihin? Mikä surkeinta; veroäyriin tehtiin 1%  paniikkikorotus, johon ei aiemmin haluttu puuttua, jota ei voi nyt enää perua?! Valtuutettujen virkamiesherutus  oli täydellinen operaatio, oikeaa tietoa lisäksi pantattiin pitkään?? Päätöstä oli vielä vauhditettu toteamalla kaupungin  velkaantuvan rajuun kriisitahtiin.  Kouvolan laivan on väitetty jopa tuhoutuvan tätä menoa, kuin Titanikin aikoinaan jäissä pohjoisella Atlantilla!


On kenties syystäkin hakeudutta vauhdilla Voikkaan ja Myllyksken myllerryksessä valtion tukeen äkilliseksi rakennemuutosalueeksi.Pahimmillan on puhuttu 4% prosentin alijäämästä vuoteen 2015 mennessä, jos kovia säästöjä ei nyt tehdä.Lähes kaikkia maksuja ja veroluontoisia maksuja on korotettu tai uhattu ryhdytään korottamaan ja ennen muuta korotusluontoisesti "harmonisoimaan" vauhdilla luulotellun "alijäämän" täyttämiseski kuntalainpuitteissa niinä kolmena  vuotena?


Kyläkouluja aiotaan lakkauttaa 2012 useita ja neuvolapalveluja on suunnitelmissa  supistaa voimakkasti. Sähkön ja vedehintaa on korotettu piiloverotus mielessä. On varauduttu suuriin hinnan korotuksiin kaupungin maksuissa, että virkarakenne voitaisiin säilyttää lähes entisellään? Täytyy nyt kysyä olisiko "haamuleikkauksiin" käytetty virkamiestyö voitu paremminkin hyödyntää Uuden Kouvolan todelliseen kehitystyöhön? Kaupunginjohtaja Lamminmäki on todennut,  ettei huolettomuuteen ole kuitenkaan paluuta, koska ensivuonna loppuvat kuntaliitoksen sopeutusrahat. 


Kuntauudistus on toki saatettava rauhassa loppuun se on täysin selvää. Suomeen riittää 60 kuntaa (200) jos niikseen tulee. Kymenlaaksoon olisi yksi kunta 165 000 väestöpohjaltaan tehokkain malli Euroopan unionin olissa. Yksi elinkeinoyhtiö Kymenlaaksoon on hieno tavoite ja tulevaisuuden paras ratkaisu, Kinno Oy ja Cursor Oy pitää yhdistää, kunhan ensin Kouvolan pää vahvistetaan ja perataan turhista sönsyt.


Tappiomielialan lietsojiksi on ilmaantunut väärien talouslaskelmien allokossa ovelat polittiset nousukkaat, jotka eivät pidä tehtyjä päätöksiä populistista syistä järkevinä. Eivätkä he vielä usko kuntauudistuksen toimivuuteen käytännössä, niihin aiemmin esitettyihin vääriin talouslukuihin vedoten. Heillä on ollut myös oma lehti eikun lehmä ojassa ja todella syvällä. Perusnegatiivisuutta  pidetään Kymenlaaksossa vakaana täyspäisenä viisautena, vaikka se on mitä suurinta apatiaa muualla Suomessa. Kun pahimpaan varaudutaan ja se ei toteudukaan, ollaan huojentuneita ja kiitellään vain hyvää onnea. (Paskat ei tullutkaan housuun, vaikka niin mukavaa oli sen nautinnollinen mujauttelu!)


Asioista  on vääristely väärien talousarvioiden innoittamana todella ratkaisevan pahasti ja lehdistössä on luotu näinollen väärää kuvaa Kouvolan taloustilanteesta. Kuntaliitostrauma on saanut otansa ja perustellun syynsä kritiikkiin tästä  kauhukangastuksesta. Valhehan muttuu totuudeksi, kun sitä kyllin kauan päähämme taotaan!


Kouvolan talous on jo nyt ylijäämäinen vaikka lama ei ole kunnolla vielä ohi ja yhtään koulua eikä neuvolaa ole lopetettu!. Meille kansalaisille maaliltu piruja seinälle ja ennen muuta kunnanvaltuutetut ovat olleet helisemässä suuttuneiden kansalaisten polemisessa poltteessa. Kaikki onkin ollut jokseenkin hallinnassa uudessa Kouvolassamme, kunhan se meille oikein paljastuu, vaikka väärää tietoa on ajettu kuin kärmettä pysyyn. Kunnallinen informaatio on kokenut Kouvolassa pahan kolauksen, mihin voimme enää täällä kuntakentällä kansalaisina uskoa ja luottaa? 


Kuntaliitos ei ole vain sisäpiirin hyödyistä nousevaa sormiharjoitusta, vaan se on linjassa valtakunnallisen kuntauudistuslinjan kanssa. Kouvola on kärkijoukossa uudistajana ja niittää myös ensimäisenä hyödyt! Tämä on todettu tietävissä piireissä jotka tuntevat kuntakentän todelliset ongelmat pohjamutia myöten. Mielipiteet on arvokkaita kannanottoja sinänsä, mutta totuus ei pala tulessakaan!




Huonon taloustilanteen juuret on sanottu johtavan tehtyyn hienoon  kuntaliitokseenmme?!Kuntaliitoksen hedelämät näkyy jo nyt hyvässä taloustilanteessa. Päätös  tehtiin täysi kansanvaltaisesti Paras-hankeen innoittamana ja perustuu kuntaliiton kuntapalvelut säilyttävään valtakunnalliseen ohjelmaan. Vuonna 2013 alussa tulee uusi kuntauudistusohjelma Uusi Kunta 2017 ja siinä viitoitetaan pienkunnat ruotuun siitä ei ole epäilystäkään. Tämä pitäisi täällä meidän mustamaalauskunnassa kaikkien viimein ymmärtää. Tiellä taivaan valtakuntaan so. tehokkaseen palvelun tuottajakuntaan tarvitaan ehdoitta suuria hyvin harkittuja ja perusteltuja kuntaliitoksia.


Kouvolan tilanne on ollut toki sekasortoinen ja tilanne juontaa vanhojen kuntien velkaantumisten  ja kuntamulkkausten huterille ajoille. Syyttävän sormi on osoittanyt silloin lähinnä Anjalankosken ja Kuusankosken suuntiin, vaikka kaikki olivat Iittiä paitsi eufosisesti mukana. Organisaatiot jouduttiin pitämään vanhojen kuntaaikojen tasolla, vaikka ne olisi pitänyt ravistaa muuttuneen tilanteen mukaiseksi. Ja sitten kun kunnat pistettiin onnistuneesti yhteen, niin kaikille piti löytää jonkinlainen työpaikka, joka on Kuntaliiton sopimuksissa heille palkkausetuna kuntaliitoksissa suotu. Näin se sopimusyhteiskunnassa tuppaa menemään, turha siitä on nokkaa pahemmin koputtaa. Oikeusvaltio ja sopimusyhteiskunta on myönteinen hyvinvointivaltion vallitseva käytäntö ja pysyvä puolutettava arvo. Sen tuomat edut otetaan auliisti vastaan kun ne kohdalle  tulee, jopa pahemmin pyytämättä.


Kaupunginjohtaja Lauri Lamminmäki on laskenut tai paremmin hänen esikuntansa on laskenut aiemmin, että kaupungin alijäämä kasvaa peräti 37 miljoonaan euroon kolmen vuoden kuluessa. Tämä tietää peräti 1,5 prosenttiyksikön korotustarvetta kunnallisveroon. Nyt on lienee täysin selvää ettei oletetut uhkakuvat ainakaan pahimmat kauhumaalilut eivät toteudu. Uuden Kouvola lippulaiva kyntää nyt täysin purjein kohti loistavaa tulevaisuutta. Uskokaa pois!


Tämä lienee jo selvinnyt kaikille peruosoikessa oleville herra Tossavaisille täällä "murheeliisten" päätösten onnettomassa pimeässä kunnallisin päätöksin tehdyissä pakkasissa, täällä muka "perseaukisessa"  Kouvolassa? No tuskin nyt sentään perille menee, jotain mätää tässäkin ehdottomasti täytyy olla vai mitä Reijo?Herrojen metkuja nää uudet luvutkin?


Ado Sakari Ala-Krekola
Kasarminmäki

Ei kommentteja: