keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

PERUSSUOMALAINEN KANSANOUSU JYRÄÄ VANKASTI KOUVOLASSA‏

TIMO SOINI ON PUOLUEENSA
NÄKÖINEN MIES JA "VANHAT PUOLUEET" OVAT NOUSUSTA IHMEISSÄÄN...

Perussuomalaiset jyrää erityisesti Kouvolassa, heitä kannattaa nyt jo 23% Kouvolan seudun äänestäjistä!. Perussuomalaiset on noussut Kouvolan seudulla suurimmaksi puolueeksi! Kova juttu!

Kokoomuksen kannatus laski Kouvolassa noin kolme ja demareiden kannatus reilun prosenttiyksikön joulukuun tutkimuksesta. 


Jos protesti nykymenoon toteutuu, se näyttää kanavoituneen täysin Timo Soinin johtamille Perusuomalaisille! Demareiden oppositiopolitiikka on ollut erityisen hampaatonta. Sitä luullaan hallituspuolueeksi  "Jutan ja Jyrkin" hauska hupailevan kotonen erottissävyinen  polemisointi on luettu hallituksen sisäiseksi käden väännöksi? 


PerSuille on tulossa edellisiin eduskuntavaaleihin verrattuna lisäkannatusta uskomattomat 15.3 prosenttia. Sanoman maakuntalehtien Taloustutkimuksella teettämän galluptutkimuksen mukaan perussuomalaisten kannatus on Kaakkois-Suomessa nyt 20,6 prosenttia. Tällä lukemalla se on vaalipiirin kolmanneksi suurin puolue SDP:n ja kokoomuksen jälkeen. Kaikkien muiden puolueiden kannatuskäppyrät osoittavat alaspäin edellisiin eduskuntavaaleihin verrattuna.

Keskusta ja SDP ovat olleet luisussa jo jonkin aikaa, mutta nyt myös kokoomuksen hyvä tuuli näyttää todella kääntyneen. Viime vaaleihin verrattuna kannatus on tutkimuksen mukaan tippunut yli kaksi prosenttiyksikköä. Jos kannatusarvio toteutuu, SDP, kokoomus, keskusta ja persut saavat kaikki kolme kansanedustajaa. Pienille puolueille ei ole luvassa yhtään paikkaa. Tämä tarkoittaisi, että vasemmistoliitto ja kristillisdemokraatit menettäisivät kaikki kansanedustajansa. 

Mitä asioita ja aatetta Perussuomalainen puolue ajaa ja  mikä  heidän ajattelussaan on sellaista joka nyt vetää Kouvolan seudulla ja  niittää nyt vankkaa suosiota? Kuinka vanakan kannatuksen tulevat saamaan Halla-Ahon ja Hirvisaaren  kaltaiset äärimmäisyysmiehet. Siinä tuhannen taalan kysymys?



Seuraavassa otteita heidän  ohjelmistaan eduskuntavaalien alla 2011;

Perussuomalaisten toiminnan perustana ovat rehellisyys, oikeudenmukaisuus, inhimillisyys, tasa-arvo, työn ja yrittämisen kunnioittaminen sekä henkinen kasvu. Sukupolvet ylittävänä tavoitteenamme on kestävä kehitys kaikilla hyvinvoinnin mittareilla tarkasteltuna: Maamme tulee jättää uusille sukupolville sosiaalisesti, taloudellisesti, sivistyksellisesti ja ekologisesti sekä moraaliselta tasoltaan paremmassa kunnossa kuin se on tänä päivänä.

Perussuomalaiset on kansallismielinen ja kristillissosiaalinen puolue. Emme usko oikeistolaiseen rahavaltaan emmekä vasemmistolaiseen järjestelmävaltaan. Uskomme ja luomme ensisijaisesti kaikki odotukset ihmiseen.


Perussuomalaiset kannattavat populistista eli kansan suosioon perustuvaa demokratiakäsitystä elitistisen eli byrokraattisen demokratiakäsityksen sijaan. Populistisen demokratiakäsityksen mukaan kansalaiset haluavat valita edustajikseen henkilöitä, joiden kanssa heillä on asioista samat näkemykset tai mielipiteet ja jotka kykenevät yhdistämään kansaa erilaisten eturyhmäpyrkimysten paineessa.

Populismissa kansalainen pystyy paikantamaan politiikan eri tasoilla valtaa käyttävät tahot ja näin saattamaan äänestäjänä poliittiset päättäjät vastuuseen. Populismin perusajatus on, että kansalaisen tulee voida joko palkita tai rangaista päättäjiä suosiolla tai epäsuosiolla.

Populismi ei ole yleismaailmallinen aate, kuten sosialismi ja kapitalismi, vaan se on aina sidonnainen kulttuuriin ja kansanluonteeseen. Jo puolueemme nimi Perussuomalaiset kertoo, että politiikkamme perustuu Suomen historiaan ja suomalaiseen kulttuuriin. 


Perussuomalaisten mielestä jokainen on oman elämänsä asiantuntija. Ajattelua ei voi ulkoistaa. Osaaminen ja kansanläheisyys eivät ole toistensa vastakohtia, joten päätöksentekojärjestelmän on aina mahdollistettava henkilöiden valikoituminen päättäjiksi kansan syvistä riveistä.

Eurooppalaisten hyvinvointivaltioiden talouskriisi on vastuuttoman poliittisen johtamisen seurausta. Kyseessä on harjoitetun politiikan kriisi. Poliittinen eliitti on ruokkinut kansalaisten materiakeskeisiä tarpeita ja saattanut näin koko Euroopan kuilun partaalle.


Talouskasvun lisäämisen varjolla poliittinen eliitti on kaventanut kansanvaltaisia päätöksentekorakenteita, mikä on ollut omiaan lisäämään poliittista vastuuttomuutta. Kansanvallan kaventaminen on suurin uhka tulevaisuuden hyvinvoinnille.

Perussuomalaiset haluavat puolustaa suomalaisten omaa kansansuvereniteettia, joka merkitsee sitä, että vain ja yksinomaan kansalla, joka muodostaa oman, muista kansoista erillisen kansakunnan, on ikuinen ja rajoittamaton oikeus päättää aina vapaasti ja itsenäisesti kaikista omista asioistaan.
 

Perussuomalaisten mielestä yhteiskuntarakenteiden tulee mahdollistaa ihmisyyden toteuttaminen eli yhteiskunnan tulee perustua ensisijaisesti henkisille arvoille. Materia on edellytys ihmisarvoisen elämän saavuttamiseen, mutta materia ei ole itsetarkoitus. 


Elitistisessä demokratiakäsityksessä taas painotetaan byrokraattista asiantuntijuutta vallanlähteenä kansan näkemysten ja mielipiteiden sijaan. Koko käsite asiantuntijuus on kuitenkin poliittisessa mielessä ihmisvastainen, koska asiantuntijuutta korostettaessa samalla annetaan ymmärtää, etteivät yksilöt olisi kiinnostuneita muusta kuin materiaalisesta hyvinvoinnistaan.


Monikulttuurisuudella ei voi korvata kansallista identiteettiä, eikä näitä pidä ajatellakaan toistensa kilpailijoina. Monikulttuurisuus ei ole kansallisen identiteetin vastakohta, vaan erilaisten kansallisten identiteettien – siis tapojen, kielten, kulttuurien jne. – kohtaamista. Ilman kansallisia identiteettejä ei olisi monikulttuurisuuttakaan. Olisi vain yksi ainoa, kaupallisuuden ehdoilla toimiva, ylikansallinen monokulttuuri. Monikulttuurisuuskin on siis kansallisten kulttuurien synnyttämää.


Isänmaallisuus ja suomalaisuus yhdistävät ihmisiä yli sosiaalisten rajojen, yli tuloluokkien, yli koulutustason, puolue-erimielisyyksien ja aatteellisten vakaumusten. Isänmaallisuus on epäitsekkyyttä; tämän oivalluksen johdattelemana jo Snellmankin sanoi nimenomaan kansallistunnon olevan todellista sivistystä. 

Perussuomalaiset näkevät, että itsenäinen ja vauras Suomi on globaalistikin tarkastellen koko maapallomme ihmeellisimpiä saavutuksia, josta voimme olla erittäin ylpeitä. Meillä on pienenä kansana aina ollut paljon opittavaa maailmalta, mutta voimme olla varmoja, että myös maailmalla on opittavaa meiltä.


Suomalaisuus on yhtä kuin omaleimaisuutemme. Se on minuutemme ytimessä ja suuri voimavaramme. Suomalaisen identiteettimme rakentaminen ja vaaliminen vaati paljon työtä, vuosisatojen ajan.

Kalevala edustaa suomalaista kansanperinnettä parhaimmillaan. Suomen kieli kuuluu pieneen suomalais-ugrilaisten kielten ryhmään, mikä entisestään alleviivaa suomalaisten velvollisuutta huolehtia oman kielensä elinvoimaisuudesta ja näin omalta osaltaan maailman monimuotoisuudesta. Suomen kielen merkitystä omalle kulttuurillemme ei voi mielestämme liiaksi korostaa.

Perussuomalaisten mielestä valtiojohtoisen yleisradion on jatkettava tehtäväänsä, tarjoamalla yleissivistävää ohjelmatarjontaa kaikille kansalaisille kulttuurin saralla. Yleisradio on kuitenkin viime vuosia käyttänyt valtavia summia amerikkalaiseen viihdeohjelmatarjontaan, kilpaillakseen siten kaupallisten tv-kanavien kanssa. Tämä on nostanut tv-lupamaksun hintaa ja ollut ainakin pois kotimaisesta tuotannosta.

Perussuomalaiset pitävät tärkeänä, että Suomessa säilytetään Veikkauksen nykyinen yksinoikeus rahapelien tarjoamiseen, koska veikkausvoittovaroilla tuetaan suomalaista kulttuuria, liikuntaa, tiedettä ja nuorisotyötä sadoilla miljoonilla euroilla vuosittain. Perussuomalaisten mielestä Opetusministeriön tulee jatkossakin jakaa Veikkauksen tuotto kokonaisuudessaan näihin kohteisiin.

Siinä on tuhtia suomalaista  perustarinaa,  PerSujen juhlallisia ohjelmallisia  ajatuksia; joihin jokainen voi ottaa halutessaan kantaa tulevissa huhtikuisissa eduskuntavaaleissa 2011. Tilanne on erittäin mielenkiintoinen pitkästä pitkästä aikaa! Kansanvalta puhukoon minä olen hiljaa. Onhan minulla se yksi vaivainen mutta ratkaiseva ääni!

Ado Sakari Ala-Krekola
Kasarminmäki

Ei kommentteja: