keskiviikko 9. maaliskuuta 2011

VANHOJEN IHMISTEN SEKSI ON LUONNOLLINEN ILON LÄHDE







SENIORISEKSI ON HELLÄN HAUSKAA PEUHAAMISTA

Valitsin näin kevään korvalla aiheeksi ikäihmisten seksin, kun muutakin hurjaa on perinteisesti  ohjelmassa, kuten mäenlaskua.Siitä puhe mistä puute? Jos elämme 80-vuotiaiksi on keski-ikä 40, eikö? Kuitenkin olen huomannut, nyt 50-60-vuotiaitakin ovat nykyään hyvin nuorekkaita ja vireitä. Alati kasvava joukko meistä elää jopa 100-120-vuotiaiksi.  Muutamassa vuosikymmenessä on olettettu eliniän naisilla ja miehillä todettu nousseen jo 
80-vuoden paikkeille. Ihmisten yleiskunto  ravitsemus-  ja  liikuntatottumukset ovat kohottaneet ikiähmisten viriliteettiä suurin askelin.

Olkoon niin tai näin kirjoitan nyt suoraan iloisesta seksistä ja jokainen voi itse määritellä mikä se kullekin merkitsee. Joskus kuulee sanottavan, että ”Se oli vanha jo syntyessään”. Tällä tarkoitetaan nuorta ihmistä, jonka mielipiteet ovat patavanhoillisia. Ehkä käytöskin jo kovin kömpelön kulmikasta, kiinni vanhoissa piintyneissä täysin väärissä asenteissa? Sitten on niitä ikinuoria, jotka ajavat tietokonekortin 85-vuotiaina, käyvät kuntosalilla ja ulkomaanmatkoilla seksi kiinnostaa ja sujuu kuin lumeen kuvion kuseminen. Kaikki on terveydestä yleiskunnosta ja hormoonitasostakin johtuen niin perin unikki juttu.Jokainen otakoon seksin selkä rottingilla tai sitten jatkakoon vanhaan niukaan kuivaan tyyliinsä.

Myös ikä-ihmisten seksielämä on yksilöllistä. Joiltain se loppuu vaihdevuosiin, jotka yleensä alkavat 45-55-vuotiaana. Toiset haluavat rakastella vielä 80-vuotiaina jopa se yli. Pari vuotta sitten olin kuulolla laivalla, jossa eräs nainen ilmoitti menettäneensä juuri neitsyytensä; ”Onneksi, koska ensi kuussa täytän 50 vee” hän pikku huppelissa riemuissaan onneaan koilotti!. Eräässä toisessa seurueessa 72-vuotinen nainen kertoi uudesta miesystävästään, joka oli ihana vahva sängyssä. Joillakin senioreilla on salarakas, ikää heillä on 50-65 välillä ja ne viriilit salarakkaat  ovat yleensä huomattavasti nuorempia.

Sitten ystävieni joukossa on niitä kunnioitettavia naisia, jotka elävät uskollisena puolisolleen. Toiset kituen seksin puutteessa, toiset onnellisena, kun kun ei tee yhtään mieli. Valitettavasti  kumppanin kuitenkin tekee vielä mahdottomasti naiskennella, ja uskottomuutta ilmenee vanhemmallakin iällä. Onkohan se oikeasti näin vaikeaa, tämän oikean kumppanin löytäminen, jossa  halut kohtaisi ja olisivat suunnilleen samalla tasolla? Tähän antakoon vastuksen kukin omassa miellessään. En mestaroi enempää.

Nainen on seksuaalisesti kypsä ja vapautunut noin 40-vuotiaana ja saman ikäinen mies on yleensä ihanteellisin kumppani silloin. Nainen kuitenkiin kehittyy vielä ja viisikymppisenä saattaa ohittaa samanikäisen kumppaninsa tarpeet. Silloin nuorempi kumppani saataisi olla paikallaan. Kuusikymppisenä se korostuu entisestään. Nainen fantasioi silloin yhä, ellei jopa enemmän, ja myös itsetyydytys jatkuu ja lisääntyy. Seksiunien näkeminen on tässä iässä tavallista ja jopa orgasmin saaminen unessa voi yllättää. Jos kumppani on samanikäinen tai vanhempi, niin kuin usein on, voi olla, etteivät tarpeet enää kohtaa.


Seitsemänkymppinen nainen kaipaa edelleen seksiä, alastonta syliä ja koskettelua. Minulle on kerrottu, että suuteleminen tahtoo silloin jäädä pois, mutta esim. suuseksi on toivelistalla edelleen. Kahdeksankymppiset naiset ovat useimmiten jääneet leskiksi ja siis ilman seksikumppania. Uuden löytäminenkin on hyvin rajoitettua, jos kutinoita on kyllä mies sitkeille löytyy, hellän halikumppanin soisi kyllä kaikille sitä kaipaaville ihmisille!.

Palveluasunnossa, vanhainkodissa tai jossain laitoksessa asuvat voisivat löytääkin uuden kumppanin helpommin, kuin yksin kotona asuva. Mutta ynseä henkilökunta ei sitä oikein tahdo erotiikkaa sulattaa. Olen kuullut joissain paikoissa sen olevan jyrkästi kielletty, sehän todella julmaa!. Jopa vielä silloinkin, kun omaiset ovat käyneet juttelemassa henkilökunnan kanssa. ”Äiti viihtyy niin hyvin, kun on ihastunut Erkkiin, ja heillä tuntuu menevän oikein mukavasti”. Henkilökunnan vastaus oli ”Mitä siitä tulisi, jos kaikki rupeaisivat juoksemaan öisin toistensa luona? Putoavat vielä sängystä ja syy laitetaan meidän niskoille.” Siis kamoon teidän hoitajien asia on valvoa etteivät tipu!

No tässä tapauksessa se on tietysti ymmärrettävää, mutta luulen, että rakastuneista ja seksiä harrastavista ikäihmisistä olisi muuten vähemmän ”vaivoja". Pysyisivät sekä henkisesti että fyysisesti paremmassa kunnossa. Eivät olisi niin yksinäisiä ja tuskin masennuskaan vaivaisi. Kirjoitin aikasemmin koskettelun tarpeellisuudesta, se jatkuu kuolemaan saakka, eli kyllä vanhakin ihminen haluaa halia. Eikä läheisyyttä ja koskettelua ole koskaan liikaa se on enneminkin kortilla oleva asia kuten pulaaikana.

Olen miettinyt sitä, etteieikö olisi syytä kouluttaa henkilökunta uudellen ja kertoa, miten tärkeää seksin jatkuminen ikäihmiselle olisi? Nyt koulunpenkillä istuvat terveydenhuoltoalalle aikovat viimeistään pitäisi perehdyttää ikäihmisen seksiin. Toivon, että jos minä joudun 20 vuoden kuluttua laitokseen, että henkilökunta tietäisi silloin kuinka tärkeää olisi, jos mukava Helga-neiti vierailisi välillä huoneessani. Lääkäreidenkin tulisi kannustaa potilaitaan jatkamaan seksieläämäänsä mahdollisimman kauan. Toisaalta, ehkä eläisimme liian kauan, ja se tulisi yhteiskunnalle kovin kalliiksi. Onneksi nykyisin on kursailemattomia maalaislääkäreitä  radiosta ja televisiosta, jotka kannustavat ikäihmisiä nauttimaan elämän hunajaisesta onnesta täysillä.

Nyt varmasti nuorempi lukija sanoo ”Yöäääk, harrastaako vanhat kubet vielä seksiä?”. Jotkut vanhemmat lukijat taas paheksuvat asiaa ja ovat sitä mieltä, että se olisi irstasta ja täysin sopimatonta enää vanhana harrastaa nautinnollista seksiä. Ja  paskanmarjat!  Nuorilla menee vielä tovi ennen kuin kypsyvät edes nauttimaan seksistä. Kielteiset vanhemmat henkilöt ovat ilmeisesti olleet aina kielteisiä seksille aseksuaaleja. Jossain tutkimuksessa, jonka luin jokin aika sitten todettiin, että noin 70% terveistä seitsemänkymppisistä harrastaa seksiä ainakin kerran viikossa. Siis ainakin minulla on tätä paratiisin ihanuutta tiedossa vielä jokseenkin pitkään.

Tietysti ikä tuo muutoksia, aivan kun naiset  kypsyvät  vasta  nelikymppisinä ja ovat hyvässä vedossa viisikymppisenä niin muutokset toiseen suuntaan alkavat kuusikymppisenä. Seitsemänkymppisenä tapahtuu jo kehossa muutoksia, jotka vaikuttavat seksin laatuun, mutta halut eivät siitä huolimatta häviä. Vartalomme kun ei pysy valitettavasti aina mielen kanssa saman ikäisenä. Eräs läheinen ihminen sanoi minulle, että vaikka tissit roikkuvat ja häpykarvoitus on hävinnyt, niin sydän ja mieli käyvät vielä rippikoulua. Eräs mummo näki seksiunia vielä 90-vuotiaana ja kyselikin, että ilkamoiden ovatko ne totta vai unta. Niissä kun esiintyi jo pois menneitä ihmisiä. Televisiotakin katsellessa hän unelmoi, että tulisi nyt tuo komea mies minua vähän halaamaan ja kentis menisi rohkeasti pitemmälle!. Ja sitten todella makeat naurut kyytipojaksi, hauskan iloisen mehukkaan jutun päälle!

Minulla ei ole ollut mahdollisuutta seurata useampien vanhempien naisen yhteistä keskustelua seksistä. Blogiini saamat tiedot ovat naisilta, jotka ovat avautuneet ulkomaisissa dokumenteissä, jossa aihetta on käsitelty laajasti. Häveliäisyys ei heitä selvästikikään ole vaivannut, oli valittu joukko jotka halusivat vapaasti asioistaan kertoa.. ”Jokainen pitäköön sänkyhommansa omana tietonaan; etenkin vanhat likaiset paapat ja narttumaiset mummelit" olen kuullut kuluneen fraasin useammankin kerran. Sitten on ollut hätkähdyttäviä hetkiä, jolloin eräskin suorasukainen nainen sanoi, ettei muka tiennyt faktaa; klitorista tulisi vielä hieroa yhdynnän aikana jotta saisi orgasmin sen ison Oon.

Toinen kertoi, että ei ollut koskaan antanut suuseksiä miehelleen ennen kuin kuusikymppisenä, ja sanoi pitävänsä siitä kovasti. Hän oli nähnyt jonkun valistavan elokuvan ja päätti kokeilla. Jos keskustelisimme enemmän, ja nykyisinhän teemmekin niin, niin tulisimme tietämään, ettei mikään ole ihmeellistä seksin alueella. Eräs nainen kertoi häpeissään, että mies halusi lähes aina anaaliseksiä, koska hän oli väljä ja mies ei ollut kovin kookkaalla kalulla varustettu. Hän luuli, että oli ainoa joka harrasti "homahtavasti" peppuun panemista. Tunnemme siis paljon turhaa häpeää ja meillä on paljon turhia luuloja asioista. Kukin taaplatkoon tyylillään, kuitenkin yhteisestä sopimuksesta.

Nyt olen käsitellyt asiaa miesnäkökulmasta ja raapaissut vain kuuman ihon pintaa. Luulen kuitenkin meillä miehillä on paljon vääriä luuloja seksistä. Varsinkin niillä miehillä, jotka nousevat ”pukille”  - niin kuin sanotaan - tökkivät muutaman kerran, saavat siemensyöksyn, tuskin orgasmia kuitenkaan ja pieraisevat ja kääntyvät nukkumaan. Voisimmikohan itse kukin vähän laajentaa tietämystämme seksistä? Ei meidän tarvitse itse toimia ja kokeilla, jos emme halua, mutta voisimme olla avarakatseisempia toisiin nähden. Luulenpa hyvinkin, että äidin tai mummon totuudelliset suorat  lohduttavat sanat ”seksi on ihan kivaa vanhanakin” lohduttaisivat pienten lasten äitiä, joka kamppailee haluttomuuden kanssa.

”Yrittäisit nyt vaan pitää miehesi tyytyväisenä, ettei lähde vieraisiin. Kyllä se nanna rupeaa maistumaan vielä sinullekin”. Nämä sanat saattaisivat pelastaa jonkun avioliiton. Jos nuorempi polvi tietäisi, että seksiä riittää lähes hautaan asti, niin haluuttomuus jaksot eivät stressaisi niin kovasti. Myös miesten tulisi tietää, että nainen senkuin vain paranee. Kannattaisi siis pitää itsestään huolta, jotta pysyisi tahdissa mukana.


Avoimuus ilman julkista riepottelua seksiasioistaan on hyväksi. Ja vaikka sanotaan, että tieto lisää tuskaa, niin seksin kohdalla se on päinvastoin. Mitä enemmän tiedät sitä vähemmän luulet. Uskon itse mielessäni; kun Jumala on sen seksuaalisuuden lahjan meille antanut, sen on tarkoitus pitää kondiksessa korkeaan kunnioitetavaan senjoriikään saakka!

Ado Sakari Ala-Krekola
Kasarminmäki

Ei kommentteja: