perjantai 17. helmikuuta 2012

IHMISET HARRASTIVAT MUINOIN HYPERSEKSIÄ


MONI VILLI PARI HARRASTAA HYPERSEKSIÄ  NYKYÄÄNKIN

 

Näin perjantain ratoksi osui silmiini perin mielenkiintoinen artikkeli. Ihmiset harrastivat muinoin sosiaalisisissa yhteisöissään hyperseksiä.  Pysyviä rajattuja parisuhteita ei ollut ,vaan yhteisö hoiti yhteisvoimin jälkeläisten alullepanon ja heidän hoitamisensa sopusalla yhteisvastuulla.

Tiede-Lehti kertoo tuoreimmassa paperinumerossaan tutkimuksesta, joka perustelee ja aprikoi niin kutsutun hyperseksin olemassaoloa. Ajatuksen mukaan nykyinen yksiavioinen seksi keksittiin vasta yhtä aikaa maatalouden ja viljelykultuurin tuoman pysyvän asutuksen myöstä.

Siksikö se aidan takan oleva ruho on virheämpää ja mies haikailee luolamiehen lailla lakkamatta kaikkien sukukypsien naisten perään. No nyt asia meille viimein tiedepiireistä  kerrottiin! Syy uskottomuuteen ei olekaan meissä vaan esi-isissämme!

Ihminen on seksuaalisuutensa puolesta yhä eläin ja kyllä me se jos joku tiedetään. Ennen ei oltu kahden, nyt ollaan, tosin aika ajoin häilyen. Kun ihminen eli vielä luolamiehenä metsästäjänä ja keräilijänä, yhteisöjen seksi oli tutkijoiden mukaan yhteistä. Naiset ja miehet parittelivat ristiin rastiin saavuttaakseen mahdollisimman hyvän kannan terveitä jälkeläisiä.

Evoluutio eteni niin kutsutulla spermakilpailulla, jossa vahvimmat siittiöt pääsivät hedelmöittämään naisen munasolun. Miehillä tämä spermakilpailu puolestaan kehitti kiveksiä ja peniksen nykyiseen muotoonsa.Tässä kisassa ei ollut väliä sillä, kuka harrasti seksiä kenenkin kanssa. Kyse oli koko yhteisön selviämisestä. Kun tuore lapsi saattoi olla kenen tahansa, yhteisön miehet pitivät huolta kaikista syntyneistä yhdessä.

Naiset käyttivät tutkijoiden mukaan muinaisissa ihmisyhteisöissä seksiä sovinnon välineenä samalla tavoin kuin mitä eräät ihmisapinat edelleen tekevät. Kun seksistä ja naisista ei tarvinnut kilpailla, yhteisön miehet pysyivät keskenään paremmissa väleissä.

Naisen ääntely ja kyky useaan peräkkäiseen orgasmiin seksin aikana ovat tästä hyperseksin ajasta jääneitä muistoja. Tarkoitus oli seksin kiihkossa ääntelevä nainen houkutteli muinaisyhteisössä paikalle lisää miehiä ja peräkkäiset orgasmit helpottivat parittelua sekä lisääntymistä.Naisen orgasmin tehtävä on kirjan mukaan helpottaa siittiöiden selviämistä emättimessä ja kuljettaa siittiöitä syvemmälle kohti munasolua.

"Omistamisen kulttuurissa kulkee raja, jonka jälkeen seksi on muuttunut sovinnollisesta asiasta yhteiskuntaa repiväksi ristiriidaksi"; tämä on mielestän vähän yksioikeinen tulkinta. Kyllä pysyvä parisuhde luo ennen muuta rauhaa ja harmoniaa yhtisöön. Avioliittojärjestys tai avoliittokombinaatti  takaa lasten tasapainoisen kasvun ja turvaisan hyvän hoidon.

Tutkijat uskovat miesihmisen terskan kehittyneen tattimaiseen muotoonsa hyperseksiaikojen spermakilpailun vuoksi.Toisessa kokeessa taas todettiin työntöön ja vetoon perustuvan rakasteluliikkeen olevan yhdessä valtavan peniksen kanssa tehokkain tapa "kaapia" vierasta siemennestettä ulos naisesta. Tämä huomio tuntuu jotenkin vieraalta, kukapa mies hekuman kuumudessa ajattelisi noin järkevän tarkoituksen mukaisesti?

Tilanomistajan isäntämentaliteetti muutti täysin ihmisen seksuaalitavat. Kaiken jakamisen tilalle tuli itsekäs omistaminen yksiavioinen parisuhde ja ydinperhe. Länsimainen yksiavioinen parittelukulttuuri onkin kirjan mukaan ihmiselle varsin luonnoton tapa lisääntyä. No no poikain villiä toiveikasta puhetta! Mielestäni asia ei ole näin; yksiavioisuus on yhteiskunnallisesti erittäin rationaalista, eikä ihmislajin  loistava menestyminen ja räjähdysmäinen lisääntyminen ei tue tätä päätelmää mielestäni mienkään.

Maanviljelytaidon ja kaupunkien synnyn jälkeen ihmisen seksuaalisuus ei ole paljoa muuttunut, mutta se on etsinyt muita muotoja ilmentyä. Muutos liittyy omistamisen kulttuuriin, jossa maata, luontoa ja myös naisia saattoi topakka talollinen yhtäkkiä pitää omisuutenaan. Vielä 1800-luvun alussa nainen ei saanun miehen sukunimeä käyttää, vaan häntä kutsuttiin Vituttareksi!

Omistamisen ajatus muuttikin tutkijoiden mukaan seksin ja avioliiton molemminpuoliseksi kyräilyksi. Naisen olikin yhtäkkiä kilpailtava muita naisia vastaan, jottei mies kylväisi siementään ympäriinsä liian laajalle. Mies taas kyttää naistaan ja muita miehiä, jottei joutuisi elättämään suotta muiden miesten lapsia. Nainen muuttuu kun hän saa työn ja muun toimeentulon myötä itsemääräämisoikeutta, miesparka ei ole sensijaan muuttunut asennetaan tuhansissa vuosissa piiruakaan!

Talonomistajan elkeet ovat edellen voimissaan ja omaan akkaan ei anneta suosilla kenekään pikkusormella koskea! Jotain perin itsekkään omahyväistä tässä täytyy ainakin kylmän "tieteelliseti" tarkasteltuna olla?

Seksuaalisuuden muinaishistorian tutkijoiden mukaan tässä omistamisen kulttuurissa kulkee raja, jonka jälkeen seksi on muuttunut sovinnollisesta ja yhteisestä asiasta yhteiskuntaa repiväksi ristiriidan lähteeksi.

Tätä ristiriitaa ihmisyhteisöt ovat sitten pyrkineet ratkaisemaan erilaisin määräyksin ja kulttuurisin tavoin, esimerkiksi 1700-luvulla alkaneen romanttisen rakkauden ideaalin avulla. Kirkon mukaan tulo moraalinvartijana ja avioliittoon vihkiminen vahvisti tätä miehen haluja ja vapautta rajoittavaa kehitystä. Kirkon hanska nykyään luistaa pahasti!

Tämä kaikki on kuitenkin tutkijoiden mukaan ollut aika hidasta kehitystä. Selitys löytyy biologiasta: nainen kykenee elämänsä aikana sopeutumaan erilaisiin seksuaalisiin tilanteisiin ja muokkaamaan paljolti toiveitaan. Ongelman aiheuttaja on perusmies, hän ei tähän pysty, vaan miesten seksuaalisuus pysyy nuoruuden kehitysvaiheen jälkeen sellaisenaan.

Hiipuakseen viimen aikanaan viriilistä kaikkivoivasta sonnista itselliseen oloonsa, naisettomaan huolettomaan rauhaisaan ja myös haikean suloiseen  iltaruskoonsa. 

Ado Sakari Ala-Krekola
Kouvola

Ei kommentteja: