sunnuntai 19. helmikuuta 2012

ONKO KOUVOLAN KUNTAREMONTTI JARRUMIESTEN KÄSISSÄ?

KOUVOLA ON OMAN ONNEN SEPPÄ















Kouvolan kuntaliitos on luonut hyvän pohjan ja auvon alun hyvälle tasapainoiselle aluekehitykselle. Se ratkaisu oli ainut oikea tie uuteen pärjäävämpään vahvempaan Kouvolan seutuun.

Olemme kuitenkin käytännön pakosta vasta alkutaipaleella. Kuntaremontti alkaa vasta vuoden 2014  alussa, jos sen päätätte tehdä. Parattu suurkunta on  teille arvon kuntapäättäjät  annettu hoitakaaksenne sitä kuntalain mukaan kuin omaanne. Sitä ei saa tehdä "vihan vierain verevin silmin"!


Ei mikään valtuustoryhmä voi vetäytyä vastuutaan uudistuksen edessä. Päätöksiä pitää ohjata haluamanne suuntaan. Kaupunki on annettu hoitoonne suurena uskottuna mahdollisuutena. Tämä tosiasia usein keskustelun tuoksinassa unohtuu. Monet meistä Kouvolan asukkaista odotamme teiltä selkeätä linjaa ja hyvää tiedottamista harkituista uudistuspäätöksistä. 


Miksi muuten Kouvolan keskustelua käydään paljossa muista kaakonkulman kaupungeista ja pienkunnista käsin. Sillä saattaa olla asioista vieraannuttava vaikutus!  Paikallislehti on vielä edelleenkin aika keskeinen aluetiedon välittäjänä ja erilaisten seutukunnan mielipiteiden luotettu väylä. Vai onko keskustelu sen tasoista, että siihen voi osallistua?

Haluamme tasapainoisen ja oikeudenmukaista palvelurakenteen koko Kouvolaan. Hyvän henkilöstöhallinnon, joka teettää henkilöillä tuiki tähdellisiä töitä. Kuntaliitoksen junamiehet ovat olleet eduskuntavaalien jälkeen oudon mykkiä! Ei tämä kuntakeskustelu voi olla pelkkien  mustamaalareiden ja omalla makaroonilla maailmaa katsovien käsissä! Nyt on aika asialliseti tähytä jo Kouvolan  tulevaisuuteen. 

Syksyllä on kuntavaalit ja olisi hauska kuulla laajalla rintamalla mihin te aiotte tätä suurta Kouvola laivaa karikoissa luovia? Kyllä odottaisin "vanhojen" puolueidenkin nokkamiesten rohkeita kannottoja julkisuudessa, miten on onnistuttu ja mihin aiotte Kouvolan kehitystä vuoden 2014 jälkeen viedä? Tätä väki Kouvolassa teiltä odottaa.

Kuntapuolueiden raskaansarjan päättäjien pitäisi astua jo viimein kehiin tulevaa kehitystä hahmottamaan. Ei tämä ounastelu ja  ulkoa päin tuleva epätietoinen rääpiminen enää mihinkään meitä johda. Onneksi plussia on sentään lehdistölle löytynyt malliksi muutama, vaikka jäävuoren huippu onkin vasta näkyvissä.

Terveys- ja sosiaalipalvelut pitää uuden sairaalan myötä turvata. Menneisyyteen ja peräpeiliin tuijottaminen on jo lopetettava.  Keskustelun häränsilmässä pitäisi olla Kouvolan kuntapoliikan päättäjien tulevat toimet. Teidän käsissänne on kaupungin rakentaminen. Kouvolan tuleva uudistaminen on käytännössä pitkälti teidän asianne. Olette tehneet kuntasopimuksen ja luvanneet tehdä parhaanne uuden Kouvolan asukkaiden hyväksi. Tästä voi teitä ainakin onnitella!

Suomen hallituksen kuntapapareihin on kirjattu todella mittavat  hyödyt mitä kuntauudistuksesta voi toteutettuna seurata. Joka ei näitä plussia tiedä, syyttäköön lukemattomuudestaan itseään. Eikä ne edut mitään tekemättä kuntiin tule!  Hallitus ja Kuntaliitto ovat  patistaneet palvelut turvaaviin suurempiin yksiköihin lähes kaikkia pienkuntia. Kuntakartta on vain heidän ehdotuksensa 69 suurkunnan rajoista.


Osa Kouvolan valtuutetuista ei ole reilussa kolmessa vuodessa näitä yhdistymiseen liittyneitä myönteisiä asioita tunnustanut.  Kotkan kokemuksien valossa, he eivät ikinä mitään hyvää tule siinä näkemäänkään.  "Menetetty koti se mennyt on - jäljellä vain suru suuri lohduton".

Luuleeko joku tosiaan pelkällä parjaamisella saavuttavansa kouvolaisten täyden luottamuksen.  Mitä me oikestan tälläisillä vastarannan valtuutetuilla teemme? Miten pelkät myyräntyötä tekevät jarrumiehet voisivat Kouvolan kehitystä eteenpäin ohjata? 


Jos itse valtuustoissa päättämänne kuntaremontti  ja kuntaministerin kiittelemä Kouvolan kuntauudistus ei teille kelpaa, niin esittäkää sitten parempi vaihtoehto. Paluuta takaisin äidin syliin - emäpitäjä Iittiin ei  valitettavasti enää ole!

Myös kaupungin johtavan virkakunnan tulisi apulaiskaupunginjohtajan tapaan  silloin tällöin vastata väärin perustein esitettyyn kritiikkiin. 

Ado Sakari Ala-Krekola
Kasarminmäki


Ei kommentteja: