keskiviikko 15. helmikuuta 2012

KOUVOLASSA ON BONGATTU TYYTYVINEN ASUKAS!


TÄMÄ HERRA ON KOUVOLAAN TYYTYVÄINEN BLOGGERI
 















Tasapainoinen yhdyskunta- ja kaupunkirakenne tuottaa Kouvolassakin oloihinsa tyytyväisen asukkaan. Kouvolan taajamista ja maaseudulta on kuulunut viime aikoina täysin käsittämätöntä tyytyväistä mutinaa. Minä en ihmettele sitä luontoääntä lainkaan, niin monipuolisen rikas asuinpaikka Kouvola on meille tyytyväisille asukkaille!

Kouvolassa on kuin onkin ihmisiä, joiden elämä ei pahemmin muuttunutkaan kuntauudistuksessa. Jopa parannusta on asioihin tullut ja monet ovat tyytyneet kuntakehitykseen asuinpaikasta riippumatta. Olemme viime aikoina  lukeneet alueemme paikallislehdestä posiitivisia arvioita elämästä kylissä ja taajamissa! Miten voimaannuttava sanoisin ja suosta nostattava kokemus!

Meille on vaikiintunut erittäin  kärkäs kynämiesten joukko, joka moukaroi Kouvolaa kuin Neuvostoliiton tykistö Kannasta 1944 . He ovat jo kauan povanneet kaikkien lähipalvelujen loppua taajamissa ja maaseudulla. Sitä mörköä ei vaan ole vielä tullut. On jopa väitetty pokkana Kouvolan täyteen buukatussa ydinkeskustassa olevan tilaa kaikille mahdollisille suurkaupungin kuntapalveluille!. Eihän tänne nytkään tahdo ruuhka-aikoina saada edes yhtä autoa parkkiin!  

Ihmiset osaavat itse mielessään arvioida oman tilanteensa paremmin, kuin kukaan meistä mustanpuhuvista luovista  kirjoittajista. Tai vielä kokematon omassa asiassaan puhuva ja runsaan äänisaaliin toivossa sanansa nurjaan asettava politikko?. Kaupungintalolta on tätä kuntauudistusta johdettava tieten taiten jonkin tolkun  suuntaan.

Taajamissa ja maaseudulla ei ole koskaan tyydytty katsomaan vain sivusta nurjaa kehitystä. Eikä tule todella tyytyäkään! Jos tarvepalvelut kaikkoaa, pitää alkaa itse toimia. Jos laajakaistahankkeet etenevät liian hitaasti, ei pidä jäädä tumput suorassa seisomaan.

Kouvolassa onkin tavoitteena saada nopea toimiva laajakaista jokaiseen maaseudun talouteen 2015 mennessä. Kohtuuhintainen ja nopea laajakaistayhteys maaseudulla on ennen muuta myös tasa-arvoasia. Kotonaan juohevasti asioiville ihmisille pitää olla kunnon laadukkaat verkkopalvelut käytössään! Se ihmehiiri tuo koko kiehtovan palvelupaketin kotiin ja koko globaalin maailman johtoa pitkin nettisurfaajan ulottuville ja pelkällä kaksoisklikkauksella. Jos joku urpo muuta väittää, hän ei tajua maailmasta yhtään mitään.

Maaseudun vesihuollon parantamiseen on Kouvolassa luvassa parannuksia ja rahaa tälle vuodelle 700 000 euroa, eikä sekään liene ihan mitätön hanke. Joukkoliikennettä on aivan oikein lisätty, yhteyksiä taajamiin ja kyliin on kehitetty. Perhepalveluja maaseudullekin on nyt taas saatavana. Taajamissa ja kylissä on järjestetty paljon kuulemisia.

Kirjastopalvelujakin on luvattu päinvastaista luuloista huolimatta parantaa kirjastoautoverkkoa laajentamalla. Kulttuuripalvelujen tarjonta on erittäin viereää ja on kesällä jopa runsauden pulaa. Terveyspalvelukokonaisuus on vielä valitusvaiheessa,  ei enää kauan. Ryhdikästä uuden ajan palveluverkkoa mietitään kuumeiseti joukolla.

Valoa on päättäjien kannettava  taajamiin ja maaseudulle vaikka säkillä, jos ei muu auta. Huomatkaa myös Kouvolan keskusta on edelleenkin vielä se  taajaan asuttu alue. Paikallinen vankka osuuskauppa vie ympärivuorokautisia ABC-päivittäistavarapalveluja sinne missä etukortti vähänkin viuhuu ja kauppa jotenkin käy.

Kunnallisia lähipalveluja on lain mukaan oltava ja niitä pidetään nykyisin siellä missä käyttäjä joukkoa niille kylliksi löytyy. Kuntauudistusjunan kumu Suomessa yltyy ja yltymistään, sitä Suomen hallituksen lähettämää lisäjunaa on vaikea, ellei mahdoton enää pysäyttää. Ei se ihan turha juna olekaan!.

Kouvola on hyvä paikka asua, paras paikka maailmassa meille kouvolalaisille ja kaupunkia puolustavat parhaiten tyytyväiset Kouvolan asukkaat.

Ado Sakari Ala-Krekola
Kouvola

Ei kommentteja: