MAASTOPYÖRÄILY ONNISTUU KOUVOLASSA HYVIN TALVELLAKIN |
Kouvolan upeasta luonnosta pääsee pian nattimaan vaikkapa hybriidipyörän satulasta. Kinnon projektipäällikkö Jukka Kinnusen operoima luontomatkailuhanke on toiveita herättävä. Matkailu on erityisen vaativa oikukas ala ja mutta harkitusti verkostuen tehden voidaan saadaan todella paljon aikaan. Kouvolan seudun latupohjia ja kuntopoluja tarjotaan jo ensi kesänä uusien maastopyöräilijöiden käyttöön.
Nykyisin on hyviä sähköavusteisia maastopyöriä, jolla matka taittuu helposti muiden mukana. Kuntokynnys ei todellakaan ole niin suuri kuin moni sohvalla arvelee!
Olen innokas jokapäiväinen talvipyöräilijä, joten kokemusta asiaan on!
Kyse ei ole mistä tahansa metsissä ja urilla sotkemisesta, vaan luontomatkailijoille rakennetusta pyöräilyn ihmemaasta - biking wonderland. Kiinnostava kokonaisuus
on parhaimmillaan arvokkaita luontokohteita, majoitusta, ateriapalveluita, kalastusta, marjastusta, ja uimista savusaunomista muine hyvine ohjelmapalveluineen.
Matkailuhanke on Kouvolan uuden luontoihmeen permanentti, harkittu paikkojen kohennus, hyvää esillepanoa ja uusien matkailun herkkupalojen estotonta tarjontaa.
Myös maailmanperintökohde Verlan alueen uusia ulkoilureittimahdollisuuksia kartoitetaan yhdessä alueen matkailupalveluväen kanssa.
Luontopyöräilyreitistön on tarkoitus kulkea Kouvolan, Mäntyharjun, Repoveden tietämiltä muuallekin Kymeenlaaksoon. Kouvolan on paras keskittyä paikallisten matkailuyrittäjien asiakasvirtoihin. Maastopyöräilyyn on tulossa myös
lähiuria taajamien välille Kuusankoski-Iitin ja Kouvola-Valkealan metsäreiteille.
Uusinta uutta on pyöräilyreittien ja retkeilykarttojen lataaminen älypuhelimiin.Puhelimiin voi ladata tekstiä ja puhetta suomen lisäksi vaikkapa saksaksi venäjäksi ja englanniksi. Harkita voisi myös ranskaa saksaa venäjää kiinaa ja japania.
Kun luontomatkailija saapuu kohteeseen vaikkapa kirkon pihaan, hän voi kuunnella opaspuheen kohteen historiasta ja infoa paikalla olevista matkailupalveluista. On todella järkevää hyödyntää nykypuhelinten uusia ominaisuuksia.
Kouvolan seutua markkinoidaan erityisesti Pohjois-Saksassa sekä Hollannissa asuville pyöräilijöille. Reitit avautuvat tietenkin myös seutukunnan ulkoilevalle väestölle.
Kouvolan seudulla on projektipäällikkö Jukka Kinnusen mielestään meillä hyvät saumat houkutella luontopyöräilijöitä. Mutta puitteiden on oltava nykyistä paremmassa kunnossa. Etenkin euroturisteille on erityisen tärkeää, että on olemassa turvallisia pyöräteitä.
Niitähän meillä on hiljaisia kyläteitä ja viitotettuja reittejä jo ennestäänkin. Ulkolaiset voivat ottaa huoletta myös lapset mukaansa.
Elokuussa 2010 aloitettuun Kouvolan seudun kulttuuri- ja luontokohteiden kunnostamishanke eli KULU-projekti on hyvässä vauhdissa. Tavoitteena on
pyöräreittien lisäksi melonta-, vaellusreittien kohentaminen sekä taukopaikkojen kunnostus.
Projektin tavoitteiksi asetettiin Kymijoen Väliväylä-jokireitin varrella sijaitsevien rantautumispisteiden taukokatosten, puuliiterien, tulisijojen, eko-käymälöiden, melontalaitureiden ja opasteiden kunnostaminen ja harkittu uudisrakentaminen.
Uutta Kouvolan seudulla on rakentaa kolme Wildlife Watching -tarkkailupistettä luonnonvaraisten eläinten seuraamiseen ja kuvaamiseen. Valkealan Anttilan kylään
tulee yksi ja kaksi muuta on vielä haussa.
Toivottavasti tästä luontomatkailujytkystä tulee Kouvolan alueen matkailulle ja matkailijoille kirkas lähdehörppy oiva pysyvä ammennuspaikka.
Voi vain toivoa luontomatkailijoiden ja ekopyöräilijöiden ottavan Kouvolan seudun paikat ja reitit pysyvästi omakseen. Eikun pyöräillään itsemme luonnossa kuntoon kaikki!
Ado Sakari Ala-Krekola
Kouvola
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti