keskiviikko 7. maaliskuuta 2012

KUSTAA SAKSIN UUSI KOUVOLA ILME ON NUOREKAS

KUSTAA SAKSIN  TYYLI ON KIINTOISAN VÄRIKYLLÄINEN
  
Kouvola on viimein onnistunut luomaan uuden keveän värikylläisen energisen ja nuorekkaan julki ilmeen.  Sen on luonut lahjakas kansaivälisesti kannuksia niittänyt Kustaa Saksi Amsterdamissa. 

Uusi visuaalinen ilme kuvaa kolme vuotta vanhaa uuskaupunkia erityisen osuvasti ja napakan lapsekkaasti. Kouvolan kaupungin uusi skarppi brändys otettiin käyttöön maaliskuun viidestenä päivänä.  


Tavoitteena oli lisätä kaupungin vetovoimaisuutta ja tuoda monimuotoista Kouvolaa esiin uusista ihmetystä aiheuttavista näkökulmista.  Huomioarvon haussa onkin mielestäni onnistuttu aivan loistavasti.

Jotain täysin erilaista kaivattiinkin siihen edelliseen parkkipaikalta kopioituun, onnettomaan nyt haudattuun, väriläikkiä lähiön lumessa breikkukseen. Onnittelen omaisia!

Uusi yleisilme on eloisan värikäs kiinnostavan leikkisä ja lapsekkaan humoristinen. Jotenkin kuvista huokuu hippiaikojen psygedelia ja vapaan boheminen rohkea erilainen ote. Saksi on ilmiselvästi suunnanut viestinsä vapaamielisille rennoille keskiluokalle ja toisaalta nousevalle polvelle lapsille nuorille ja nuorille aikuisille. Uuskouvolan patakyynikoiden myrtyneeseen tappion kärsineeseen sotajoukkoon ei auta enää edes paksu kerros bepanteenia päälaelle.

Vatsakas hahmo Toivo Topi on älykäs oivaltaja sinnikäs energinen lakuyrittäjiä tai joku muu vapaa arvostettu  porvari.  Hän on ahkera liikemies, hyväntuulinen höpöttäjä ja älykäs oivaltaja. Topi arvostaa kaikkea tärkeää, muttei siedä mitään turhantärkeää, hän tuo bisnesälyn esiin täysin uusista näkökulmista kuin ilmaveivaten. Topilla on rahaa ja hän tekee sitä joka päivä lisää. Topi on töissä aina ja lapset sanoo häntä joskus vahingossa sedäksi.

Neiti Luomu on ihana rakastettava nainen, sosiaalisesti äärilahjakas porukan keskipiste ja margaritoista pitävä viihdyttäjä. Tämä eloisa impi viihtyy Muliganissa, on varoissaan oleva himomatkustaja. Neito Luomu on aina valmiina bongaamaan uusia näkökulmia elämään. Hän janoaa aitoja elämyksiä ja puhtaita nautintoja,  kurvikas Luomu elää nautiskellen estotta ajassa ja hetkessä. Hän luomukarppaa ilman stressinhäivää ja toivottu eloisa touhukas ekoturisti. Hän rakastaa koiraansa yli kaiken maailmassa.

Herra Puu kaipaa romanttisesti salaa neiti Luomua. Hän on persoonallinen turisija, valpas ja vannoutunut eränkävijä. Herra Puu ammentaa, kunnioittaa ja jakaa luonnon ikiaikaista voimaa  rauhaa ja alkuperäisiä hajuja. Hänet bongaa helpoimmin ongelta tai Löppösen luolalta nokipannukahvilta.

Puu viihtyy pelimiehenä niin maalla kuin kaupungissakin. Haaveissaan hän haluaa vetäytyä maalle menneseen 70-luvun hipahtavaan onnensa hamppupeltoaan hoitamaan. Mutta ei voi kun tomera rouva Luomu vaatii herraa jäämään taajamaan nuutumaan.

Ihme ihmettelijä  on hahmo ja kaipaa oman julkilausuman. Suuttomana hän ihmettelee uuden Kouvolan hienoutta, nostaen samalla esiin yllättäviä näkökulmia ja aitoja faktoja. Ihmettelijästä on käytössä neljä eri värivaihtoehtoa neljällä eri ilmeellä. Siinä on oiva mahdollisuus ja tilaa kaupunkilaisten vapaalle luovuudelle.

Se  kutkuttava tyhjä  piirtokenttä silmien alla. Siihen voi jokainen tussilla piirtää oman Kouvola ilmeensä.  Jään mielekiinnolla odottamaan tuloksia, taidanpa itsekkin siihen piirtää iltahämärissä hevosenkengän. 

Kustaa Saksi on suunnittelija graafikko ja kuvittaja. Hän on lähtöisin Kouvolasta ja hänen asiakkaisiinsa lukeutuu Jennifer Lopez, Adidas, Nike, Diesel ja Levi's  kirkkain mainittuna.  Saksi on myös suunnitellut Pori Jazzin vuoden 2010 julisteen.
Tunnusomaista Saksin teoksille on surrealistiset maisemat, hahmot ja tunnelma.

 Saksi on valmistunut Lahden muotoiluinstituutista vuonna 2000. Saksi asuu Hollannissa, Amsterdamissa. Aiemmin hän on asunut ja työskennellyt  Pariisissa. Suomessa hän on jäänyt verrattain tuntemattomaksi.

Saksi pumppaa ilmeikästä iloista punaväriä tai totista botoksia kouvolalaisten kasvoille miten asian ottaa. Hän lyö kaikki ällikälle antaa energiaa ja hyvää tuulta kaikille meille korpeamattomille Kouvola  faneille. 

Uuden ilmeen luojan vankka kansainvälinen ammattitaito ja hyvä maine antanee brändikamalle ansaitsemansa tilan ja hyvät siivet Kouvolan yrityksiä
koristamaan.

Pirstävä  pläjäys ja kertakaikkiaan in!

Ado Sakari Ala-Krekola
Kouvola

Ei kommentteja: