lauantai 3. maaliskuuta 2012

HAUDASSA ON MYÖHÄISTÄ KATUA NUUKUTTAAN TAI VALITTAA KÖYHYTTÄÄN?


EDULLISEEN EKO-HAUTAAN PÄÄSEE NYKYISIN SUORAAN TERVEYSKESKUKSEN HOITOJONOSTA
















Tunnettu kouvolainen vaikuttaja Teuvo "Teussa" Toivokoski on palannut  palstoille yhtä vahvana kuin aiemmin ja se on pelkästään hyvä juttu! Oikeaa paikkakuntalaista vahvaa juurevuutta on saatu ja siitä onkin ollut ajoittain  pientä pulaa!


On todella raikasta luettavaa kouvolalaisen suorasukaisen miehen selvitystä, siitä miten asiat todellisuudessa ovat hänen mieletään  Kouvolan  terveydenhuollossa. Osut harvinaisen oikeaan asiassasi. Vanhaa vierasta kauraa on pureskeltu jo aivan kylliksi!


Olen koko ajan puolustanut Ratamo-hanketta, koska uskon sen parantavan merkittävästi  terveys- ja sosiaalipalveluiden saatavuutta ja laatua koko suur Kouvolan aluella. Tämä on tasaveroisuusasia ja perusterveydenhuollon järkiratkaisu siitä ei ole minulla epäilystäkään.  En kannata kansan kahtiajakoa varakkaseen elävään elittiin  ja sairauksiinsa hoidon puutteessa kuolevaan kurjalistoon! Siitä nousee äkkiä kapaina!Omatunto on edeskäyvillä oltava!


Julkisenpuolen terveyspalvelut eivät ole tasalaatuisia vaan saatavuudessa ja toimivuudessa on huimia kuntaeroja. 


Kouvolassa on eritysen kunnianhimoinen terveydenhuollon uudistustavoite ja niin pitää suurkaupungissa ja kasvukeskuksessa ollakkin.Parannusta on ajattu kuin kärmettä pyssyyn ja surkea vatvominen jatkuu vielä hallinto-oikeudessa! 


Lääkäretä on nähtävästi kuomitettu puhutettu ja kahvitettu suunnitelussa oikein Ruotsin malliin ja nähtävästi vuositolkulla ja mitään parannusta ei tahdo päättäjien tuutista kuitenkaan riitaisuudessa tulla! Kouvolan tervedenhuoltouudistus on edelleen hyvissä suunnitelmissa osin kursittuna ja rakenne on vielä täysin levällään.


Terveykeskuksien on ajavarauksissa jonkinmoinen viidenminuutin pudotuspelipimputus ja pikainen hoitoon pääseminen on onnenarpa useassa Suomen peruskunnassa ja näinhän ei saisi tasavallassa suurin surminkaan olla! 


Kouvolassa ei ole jääty odottelemaan kuntapäättäjien terveyspalveluiden kuntoonpanoa terveyskeskuksen jonoihin. Markkinat ovat täyttyneet nopeasti niin kuin markkinataloudessa helposti käy. Yksityiset terveyspalvelut ovat Kouvolassa todella korkeatasoisia ja sujuvia niin työterveyspuolen kuin yksityistenkin terveyspalveluiden osalta. Tarjontaa on yllin kyllin tyytyväisille maksaville asiakkaille.


Kela-korvaus on Suomessa myönnetty näille yksityisile terveyspalveluille annettu tasa-arvosyistä ja turvaamaan tasokkaiden palvelujen saatavuus valtakunnassa. Korvauksen saa pääosin samoin perustein kaikki kuin esimerkiksi lapsilisä on lapsen etuus varallisuudesta riippumatta. 


Ne onnekkaat ohituskaistaa huristavat, jotka niitä voivat niitä yksityisiä terveyspalveluja käyttää ja on hyvä työterveyshuolto työn puolesta , pääsevät pikaisesti myös julkisenpuolen erikois-sairaanhoitoon pikaisemmin tai yksityispuolen jatkohoitoon juohevasti ilman pitkiä vuositason kuolettavan ikäviä jonotusaikoja. Rahalla saa ja hevosella pääsee! 


Kela-korvausten jälkeen kärkkäin julkisenpuolen terveyspalveluiden arvostelu taittuikin, koska  vähävaraiset vanhukset lapsiperheet  työttömät ja muun osattomata eivät helpolla ääntään korota tai saa ääntään muuten päättäjien kuuluville.


Jos ihminen on hengen vaarassa mikään maksu ei ole silloin hoidosta kohtuuton. Näin toki pitää silloin hyvinvointivaltiossa nimeltä Suomi ollakkin ja jos julkiselta puolelta myydään pelkää ei oota pahoin sairastavalle tai kuolevalle. Täytyy toimia , kuten laulussa osuvasti sanotaan. Arkussa on myöhäistä katua nuukuuttaan tai valittaa köyhyttään.


Tämä on käsittääkseni juuri tärkein asia  oma henkikulta, jota Teussa Toivokoski ihan oikein puolustaa.


"Muut kaikki hylkää, vaan sinä et.
Autuuden särkyneet sydämet
sinulta saavat, sä luet haavat
ja kyynelet." Virren 631 säe
Ado Sakari Ala-Krekola 
Kasarminmäki

Ei kommentteja: