keskiviikko 9. kesäkuuta 2010

KÄSIASEET TIUKKAAN VALVONTAAN SUOMESSA!











Porvoossa on surmattu kolme (3) henkilä McDonaldsin pihassa pienen suukovun takia. Paikalla oli raskaana olevia naisia tulituksen keskellä. Uskomaton juttu kaveri ole päässyt vastikään linnasta vaimonsa taposta. Muistamme vielä Sellon tapauksen Jokelan ja Kauhajoen massamurhat! Nämä puoliautomaattiasein tehdyt veriset Suomi helvetit! Mikä asetasavalta tää Suomi on ja miksi meillä on 300 000 laillista käsiasetta siviileiden hallussa?Onko iso kaiberinen käsiase muka joka hemmon oikeus ja turva ei helvetissä ole!
Mihin niitä tarvitaan kuin ihmisten tappamiseen ja vai hengen ottamiseen teuraseläimiltä?
Eihän eläimiä enää saa edes teurastaa kokotoloissa lain mukaan!


Suomen eduskuntaan lähiaikoina tuleva aselain tarkastus- tai muutosesitys on erityisen tärkeä istunto tavallisen turvattoman kansalaisen kannalta. Ennen kaikkea siksi, että Suomi on käynyt läpi kaksi brutaaliudessaan erityisen käsittämätöntä käsiasesarjaturmaa, ehkäpä aselain aukoistakin johtuvaa jättimäistä murhenäytelmää. Nuorta nousevaa kansaa on niitetty käsiaseilla alas lattiaan tai nypitty siististi pois kuin hukkakauraa, Luojan luomia arvokkaita silmäteriä. Meidän käsityksiämme ihmisyydestä ja aseoikeuksista on erityisen pahasti horjutettu ja loukattu. On tehtävä tosiasiallinen muutos parempaan huomiseen ja asekuriin Suomessa poistamalla käsiaseet ongelmaisten siviileiden käsistä ja äkkiä. Se on vaikea rasti, sen tiedän, mutta kannattaa edes yrittää luoda humaanimpi Suomi.


Vai mitä ovat mieltä aseettomat suojattomat  tolkun miehet ja naiset?


Näen aselain uudistuksen tärkeimpänä ja ehkä suurimpana muutoskohtana sen, että kaikille käsiaseille villikko siviileiden kourissa on asetettava nyt tiukka täyskielto. Tässä ajastajassa. Ei tavallinen kansalainen Suomessa tarvitse käsiasetta yhtään mihinkään, siis toistan, ei todella mihinkään, kaikkein vähiten omaksi turvakseen. Ei mihinkään tarkoittaa todella ei mihinkään sisäministeri Anneli Holmlund!


Koko käsiasearsenaali kuuluu Suomen virkavalalle poliisille ja turvallisuudesta huolehtiville viranomaisille, puolustusvoimille, rajavartiostolle, jossa ne ovat nykyään tiukan kontrollin alla. On numeroidut turvalukitut asekaapit, ja asekaapin vastaava hoitaja luovuttaa aseen ja patruunat tiukassa järjestyksessä miehistölle. Näin Puolustusvoimissa todella toimitaan, se ei liene kaikille ihan selvää. Vartiointifirmoissa on tiettävästi sama systeemi käytössä. Pitäisi ainakin olla. Jos kova kontrolli on valtion käsiaseilla, niin millä siviilien kurittomuutta puolustellaan? Suomi ei ole Amerikka jossa aseekantooikeus on perustuslaissa! Kaikkien aselupia anovien tulee läpäistä psykofyysinen soveltuvuustesti ja oltava nuhteettomia ja lääkärin toteamana psyykkisesti täysterveen papereissa. Muuten ei tykkiä heru!


Metsästysaseiden valvottu kontrolloitu käyttö olisi edelleen täysin sallittua ja suotavaakin toimintaa. Mutta tässä tulee esittämäni uudistus: kontrolliin on luotava kolmemiehinen aselautakunta, seuran puheenjohtaja ja kaksi kokenutta psykologisesti tarkkakatseista ampujaa 1+2 sekä koulutettu asemestari, joka seuraa asehallintarekisteriä hoitaen metsästys- ja ampumaseuran asemestarin vastuullista tointa, jolle kuuluu aseopetus ja ase-etiikan seikkaperäinen koulutus uusille ampujille. Tuikitarpeellinen on myös asekäsittelyn ja ase-etiikan tiedot tarkastava loppukoe ampumaan innokkaille poikamaisille keltanokille.


Silhuettiammuntaan tarkoitetut isokaliiperiset magnumit ja revolverit ovat selkeä esimerkki aselain kiertämisestä, on keksitty laji aseen saamiseksi käyttöön. En syytä ketään, mutta ovatko ne ylisuuret 9 mm ”tykit” tosiaan täysin ohittamaton ja tarpeellinen urheiluammunnan muoto? Eikö lintu mene ihan riistana pilalle näillä haupitseilla? Kait se sitten on vapaassa Suomessa niin, että kaikkea pitää saada kokeilla, olkapään sijoiltaan menoakin?


Keskustalainen Kymen kansanedustaja Markku Pakkanen puhui Radio Suomessa aselain tiukentamisen puolesta, mikä on hyvä sanoma meille kaikille tiukkaa kontrollia ajaville, järjestystä kaaokseen haluaville tahoille.


Kasiase on aina vaarallinen kokeneekin harrastajan käsissä, saatikka nuoren, joka arkana poikana ei tiedä asekäytäntöjä eikä ujoudeltaan uskalla niistä pahemmin kysyä. Tallöin olisi metsästys- tai ampumaseuran asemestarin otettava nuorukainen tai tyttö opettavaan haltuunsa, tehokoulutukseen asealan ohdakkeisissa koukeroissa ja useimmiten ihan kivan harrastuksen pariin.


Ampumaseurat luovuttaisivat kaapeistaan aseet ja patruunat käyttäjille, jolloin ammunnan päätyttyä tulos kirjattaisiin ylös ja käytetyt patruunat samoin. Tällä olisi myös selkeä maanpuolustuksellinen aspekti. Tämä toiminta olisi osa kodinturvajoukkoja ja valmiuden ylläpitämistä.


Ammunnan tosi harrastaja saa patruunoita 20 000 vuodessa, joten eikö tämä jos mikään innosta nuorisoa metsästys- ja ammuntaharrastuksen pariin? Saa ampua sydämen kyllyydestä vain tulosta ja metsästää mieleistään riistaa asiantuntevassa ja osaavassa...


Uskon henkilökohtaisesti järjen voittoon pikkusieluisista tunkka-asenteista, jotka ovat jo aikansa eläneet ja happamia. Uuden ajan soisi aseasioissa jo viimein Suomelle koittavan ja sen turvaisan huolettoman ajan myös uskon tulevan. Olen muilta osin Amerikkalaisen vapaan maailman kannattaja kaikessa muussa mutta en käsiaseen käytössä. Raamattu kyllä sopii mainiosti lukemiseen ja joka pojan käteen Texasissakin muuta käsiaseet ei!


Tässä vakavassa asiassa Jumala Suomen kansaa varjelkoot käsiaseen käyttäjiltä ihmisten tappoaseena!




Ado Sakari Ala-Krekola
Kasarminmäki

Ei kommentteja: