keskiviikko 9. kesäkuuta 2010

MAAHANMUUTON VASTUSTAMINEN ON MENNEISYYDEN POLITIIKKAA













Lukiessani Reijo Tossavaisen vakaata asiapitoista kirjoitusta Kouvolan maahanmuuttopolitiikan viime käänteistä tuli mieleen entisen kotikyläni motelli- ja pakolaiskeskusajat Valkealassa. Eikö mikään ole muuttunut niistä syntisten ajatusten ajoista. Minulle tuli voimakkaasti mieleen Eila Kännön ehdottomuus. Hänhän taisteli leijonan lailla jokaista maahan tunkeutuvaa pakolaista ja maahanmuuttajaa vastaan. Vain kielteinen turvapaikkapäätös oli sallittavaa politiikkaa Suomessa silloin. Ja me ennakkoluuloinen ja tietämätön kansa olimme tyytyväisiä hänen onnistuneeseen lähes nollalinjaansa.


Nyt on kuitenkin kaikkia asiat toisin. Uskokaa pois. EU-Suomessa ja suur-Kouvolankin on tanssittava niiden raamien mukaan joita yhdessä sovitaan. Meillä on kunnalliset velvoitteemme ja myös todelliset tarpeemme uuden työvoiman suhteen ja väistyvän suuren ikäluokan jälkeen. Ei eläkeiän nostaminen 70 vuoteen ratkaise ongelmia työelämässä. Suomen suku supistuu vuoden 2015 jälkeen voimakkaasti, jos ei puutetta korvaavia päätöksiä maahanmuuttopolitiikassa tehdä nyt heti.


Ikivanhoissa kaikkea maahanmuuttoa vastustavissa kustannuslaskelmissa ei koskaan mainita mitään säästöistä, joita tulee yhteiskunnalle valmiista, koulutetusta työväestä. Esimerkiksi lääkäri, insinööri, opettaja tai vaikka huippupätevät laivahitsarit ja rakennusmiehet atomivoimatyömaalla tai dataohjelmoija Intiasta tai rakennusmestari Virosta. Vain menopuoli kelpaa ja sehän on tarkoitushakuista jos mikä.


Suoraan pimeästä sielusta tuleva siunailu maahanmuuttajan lapsirikkaussuunnitelmista ja sen häpeilemätön kauhistelu on tietysti punaniskaosaston kestävin muovikukka. Eikö sen kukan voisi viedä jo vaikka omaisen haudalle?


Maahanmuutto-ohjelman käsittely Kouvolassa on täysin kesken. Asia palasi valmisteluun. Olen samaa mieltä, se oli oikea ratkaisu kustannusten selkeyttämiseksi. Ei nykyisissä kuntatalouden lamaoloissa ole mitään löysäilyvaraa. Maahanmuuton kustannukset ja kotouttaminen on tietääkseni valtion rahoittamia. Juuri tästä syystä napakka heti kotouttamiseen tarttuva hanke on erittäin tarpeellinen. Kustannusrakenne on oltava selvillä, koska mitään ylimääräistä rahaa ei ole nyt kunnalla jaossa.


Laskuissa on otettava huomioon myös kokonaistaloudellinen arvio kaupunkiin tulevien maahanmuuttajien vaikutuksista kuntatalouteen. Myös tulopuoli on tuotava esiin selkeästi.


Tämä saattaa olla meille suurille ikäluokille kipeä asia. Se on kuitenkin lähes pakollinen,jos uusia suomalaisia ei synny huomattavasti nykyistä enemmän. Mennyt vuosi oli kiitettävä poikkeus, lapsia syntyi ennätysmäärä. Tätä kehitystä pitäisi kunnan tuntuvin bonuksin kannustaa: vaikka 1000 eroa pienokainen.


Tarvitaan hyvä maahanmuutto-ohjelma Kouvolan. Nopea puuttuminen tulijan tilanteeseen on tarpeen. Tehokas muuttajien ja pakolaisten kielikouluttaminen, kotouttaminen ja työmahdollisuuksien kartoittaminen pitää aloittaa heti. Opastaminen suomalaisen kulttuurin tuntemiseen on seuraava tärkeä työ. Se pitää toteuttaa valtion ja kunnan yhteisin ponnistuksin. Kouvola on eurooppalainen dynaaminen nouseva kaupunki ja Suomi on meidän rakas ja rikas asuinsija. Kyllä tänne kauniisiin lumisiin metsiin muitakin mahtuu asumaan ja elämään. Löysätään vähän ennakkoluulojen ravatteja..


Ado Sakari Ala-Krekola
Kouvola

Ei kommentteja: